Duel Mastersin viralliset kotisivut
TAKARA TOMY
Viimeisimmät aiheet
» DMF:n tiedotukset
kirjoittaja Envy 30.01.19 20:07

» Myynissä kyseinen kortti holona
kirjoittaja ELTP 30.01.19 20:03

» Maaliskuun nettiturnaus 2019
kirjoittaja Jynkkymasiina69 29.01.19 15:54

» 4kpl Harvinaisia kortteja myynnissä
kirjoittaja nuclesandwich 22.01.19 11:16

» Duel Masters Card Creator - luo proxykortteja
kirjoittaja Latepate64 12.01.19 20:03

» PAIKALLISTAPAHTUMAT - Ilmoita tai liity sellaiseen
kirjoittaja Latepate64 12.01.19 19:38

Tapahtumat
Mökkitapahtuma

Seuraava mökkitapahtuma järjestetään mahdollisuuksien mukaan vuoden 2019 keväällä tai kesällä. https://www.duelmasters.fi


Kuukauden aktiivisimmat kirjoittajat


Opas OCG-pelaamiseen

Siirry alas

Opas OCG-pelaamiseen

Viesti kirjoittaja ELTP lähetetty 15.02.15 17:12

0 Alkupuhe

Useampi henkilö on tätä opasta pyytänyt, joten otin tehtäväkseni sen tarjota. Jospa tämän avulla suomalaisetkin saataisiin harrastamaan TCG:n lisäksi myös OCG:ta. Olen kääntänyt korttityypit suomenkielelle, koska näin termistö on selkeämpää ja suomenkielisillekin helpommin lähestyttävää. Kuitenkaan en käännä olentojen rotuja, tekstejä tai nimiä suomenkielelle, ellei yleisesti niin välttämättä haluta. Tämä sen takia, että viittaminen kortteihin ja niiden välisiin suteisiin pysyy selkeämpänä, sillä erilaisia rotuja on useita kymmeniä ja nimiä tuhatkertaisesti. Kaikkeen kyllä saa tehtyä helposti hyvätkin käännökset; katsoo mitä kesä tuo tullessaan. Tosin jo nyt tarjoamani käännökset saattavat monen mielestä olla hyvän maun rajoilla. Näitä kuitenkin käytän.

Olettamuksena läpi tekstin on, että olette tutustuneet TCG:n sääntöihin. Ennen kuin aloitat tutustumisen OCG:hen kirjoittamani oppaan kautta, kertaa vielä perussäännöt. Lisäksi tietoa erillaisista pakkatyypeistä ja peruskorteista TCG:ssä löydät mistä muualtakaan kuin rakkaasta Duel Masters Wikistä tai tämän foorumin lukuisten kejujen joukoista..

Sisällysluettelo
0 Alkupuhe

1 OCG:n erot erityispiirteet ja korttityypit
-1.1 Olennot
-1.2 Loitsut
-1.3 Ristikkäisvarusteet
-1.4 Linnoitukset

2 Pakanrakentaminen
-2.1 Pakkatyyppejä
--2.1.1 Japanin metapeli
-2.2 Yleisesti käytettyjä kortteja
--2.2.1 Valokortteja
--2.2.2 Vesikortteja
--2.2.3 Pimeyskortteja
--2.2.4 Tulikortteja
--2.2.5 Luontokortteja
--2.2.6 Monivärikortteja
--2.2.7 Psyykeolentoja
--2.2.8 Naarasydämiä

3 Katsaus OCG:n merkkitapauksiin
-3.1 Tietoa OCG-Sarjoista
--3.1.0 DM-01 - DM-12 – Eroavaisuuksia OCG:ssa ja TCG:ssä
--3.1.1 DM-13 – DM-39
--3.1.2 DMR-01 – DMR-##

1 OCG:n erityispiirteet ja korttityypit

Säännöiltään OCG ei oikeastaan eroa TCG:stä. Suurin eroavaisuus on se, että pakassa saa olla tasan 40 korttia (+psyykealueen kortit). Lisäksi on olemassa virallinen kielto ja rajoitus -lista, jota tulee virallisissa peleissä ja turnauksissa (myös foorumillamme) seurata. Muuten kaikki toimii samalla tavalla kuin TCG:ssä vaikkakin meno saattaa olla vauhdikkaampaa ja näin ollen usein mielenkiintoisempaakin. Moni varmasti naurahtaa lukiessaan tätä väitettä, mutta kokeilepa itse, niin näet. Miten et pitäisi OCG:sta jos kerran olet innostunut TCG:stä sen verran, että vieläkin jatkat. Samat ideat vietynä vain eteenpäin ja aina saa vastaansa uusia tuulia.

Sarjan DM-36 "Psychic Shock" julkaisun yhteydessä vuonna 2010 Duel Masters sai OCG:ssa uuden alueen, yliavaruusalueen, jota tutummin psyykealueeksi kutsutaan. Yliavaruusalue on ilmestymisestään asti ollut ollut merkittävässä roolissa OCG:n DM-maailmassa. Yliavaruusalueella voi yhteensä olla 8 korttia, joita ei lasketa 40-kortin rajaan mukaan, ja toistaiseksi siellä voi olla vain psyykeolentoja sekä naarasydämiä (draghearteja). Niistä lisää myöhemmin. Joka pakassa ei psyykealue tarvitse täytettä, mutta kiiltämättä pääosa pakoista tätä häikäilemättä hyödyntää.

TCG:ssä pääkorttityyppejä on kaksi: olennot ja loitsut kun taas OCG:ssa on neljä: olennot, loitsut, ristikkäisvarusteet (crossgearit) ja linnoitukset (fortressit). Näillä kaikilla on alatyyppejä, kuten superpsyykeolennot tai evoluutioristikkäisvarusteet, mutta perusperiaatteiltaan nämä kortit toimivat samoilla ideoilla kuin kaikki päätyypin kortit. Seuraavaksi avaan vähän kaikkia näitä korttityyppejä, paino ristikkäisvarusteissa sekä linnoituksissa, sillä nehän olivat niitä OCG:n erikoisuuksia

1.1 Olennot (Creatures)
Aivan ensimmäisiä korttityyppejä koskaan Duel Mastersin historiassa. Olentoja on monenlaisia, mutta vieläkin OCG:ssa peli keskittyy pääosin tuttuun tapaan ihan vain perusolentoihin. Perusolentojen, joita siis ihan olennoiksi luokitellaan, lisäksi on evoluutio-olentoja, psyykeolentoja, naarasydänolento jne. Olennot ovat olennainen osa Duel Mastersia, ja ilman niitä on lähes mahdoton voittaa. Mikään pakka ei voita ilman olentoja, jos vastustajan pakkakortteja ei jotenkin saa kulutetuksi. Loppuiskuhan vaatii sen olennon, oli se sitten mikä hyperolento tahansa.

1.2 Loitsut (Spells)
Toinen ensimmäisistä korttityypistä. Ovat hieman kuin olentoja, joiden voima 0, ja joilla on vain laittamiskyky. Erittäin tärkeä osa DM-kulttuuria. Näiden idea ei ole ajan kuluessa muuttunut, eikä niihin ole tullut lisää alalajeja. Ei ole olemassa psyykeloitsuja, tai naarasydänloitsuja.

1.3 Ristikkäisvarusteet (ristarit) (Cross Gears)
Julkaistiin ensikerran niinkin aikaisin kuin DM-14 "Generate Gearissa" vuonna 2005. Ristikkäissvarusteet laitetaan kentälle maksamalla hinta, joka lukee kortin oikeassa yläkulmassa. Eli vastaavasti kuten esimerkiksi perusolennot. Hienous ristikkäisvarusteissa on se, että niillä voi antaa kentän olennoille lisäkykyjä. Risteyttääkseen (cross) ristikkäissvarusteen olennon kanssa, tulee sen hinta maksaa vielä kerran, ja laittaa tämä risteävän olennon alle, niin että ristikkäisvarusteen nimiosa pilkottaa olennon yläreunan alta.

1.4 Linnoitukset (Fortresses)
Linnoitukset poikkeavat muista pääkorttityypeistä siten, että ne ovat riippuvaisia kilvistä: linnoitukset pitää linnoittaa kilpikortin päälle, ja kilven jättäessä kilpialueen linnoitukset menevät mahdollisten kilpilaukaisinten käytön jälkeen hautausmaalle. Nämä ovat siis vähän niin kuin pitkäaikaisia loitsuja, ja usein niillä onkin vain kokoajan aktiivisia kykyjä! Linnoitukset ilmestyivät ensikerran sarjassa DM-30 "Ultra Duel" vuonna 2008.

2 Pakanrakentaminen

OCG:ssa pakassa on oltava tasan 40 korttia ja lisäksi enintään 8 korttia yliavaruusalueella. Yliavaruusalueella saa olla nykyisin vain psyykeolentoja sekä naarasydämmiä. Muita kortteja ei vielä edes pelin edetessä voi joutua yliavaruusalueelle.

2.1 Pakkatyyppejä

Pakkatyyppejä OCG:ssa on monia, mutta moni on jonkinlainen variaatio jo OCG:ssa nähdystä pakkatyypistä, kuten ryntäyksestä, hallinnasta, lohikäärmehallinnasta, manantuhosta, aggrosta tai muusta. Myöhemmin sivulle olisi tarkoitus luoda ketju, jossa selitetään peruspakkatyypit TCG:ssä. Jälkeen lisättäisiin joitakin OCG:n pakkatyyppejä lisänä. Duel Masters Wikistä voi näistä lukea kuitenkin enemmän, toki englannin kielellä.

2.1.1 Japanin metapeli
Löytyy tietoa foorumilta Tästä ketjusta. Vallitsevat pakkatyypit vaihtuvat ajoittain, mutta kuitenkin monenlaiset pakat pärjäävät.

2.2 Yleisesti käytettyjä pakkakortteja

2.2.1 Valokortteja
Chief De Baula, Machine King of Mystic Light
Apocalypse Day
Hyperspatial Dravita Hole

2.2.2 Vesikortteja
Intense Vacuuming Twist
Ragnarok, the Clock

2.2.3 Pimeyskortteja
Death Gate, Gate of Hell
Duema Ogre! Kikuchi, Assistant Instructor
Kareiko, Karma's Banned Technique

2.2.4 Tulikortteja
Bolshack Superhero

2.2.5 Luonto
Seventh Tower
Faerie Life
Jasmine, Mist Faerie
Gachinko Roulette
Savage Earth
Fater Earth

2.2.6 Moniväri
Persistent Prison of Gaia
Miraculous Plague
Ultramotion Rage Crystal
Prometheus, Splash Axe
Faerie Shower

2.2.7 Psyykeolentoja
Gaial Kaiser, the Victorious
Prin Prin, the Victorious
Ryusei Kaiser, the Victorious
Aqua Attack <BAGOOON Panzer>
Geo the Man, Earth Titan
Saint Ave Maria, Light Weapon
Black Ganveet, Temporal Soldier

2.2.8 Naarasydämiä
Evidegoras, Dragon Sonic Aircraft Carrier
Gaiheart, Galaxy Sword


3 Katsaus OCG:n merkkitapauksiin

Merkkitapauksia on OCG:ssa ollut useita, enkä rupea tässä erittelemään TCG:ssä nähtyjä tai pieniä tapauksia. Kun aloitin OCG:n vuoden 2008 tienoilla, niin silloin sarjoissa DM-26 ja DM-27 ilmestyneet King  Alcadeias ja Queen Alcadeias hallitsivat vahvasti pakkamaailmaa, mistä johtuen King Alcadeias saikin kieltomerkin melko hätäisesti kylkeensä. Itsekin pelasin tuolloin omalla Blooming Kingdom –nimellä kulkeneella pakalla (löytyy vielä kuvaa jonkin asteisesta kokoonpanostakin ;D), jossa olivat nämä molemmat kuninkaalliset lumoamassa vastustajaa, sillä itsellähän luonnollisesti mukavasti monivärisiä luistattamassa peliä.

Psyykeolentojen ilmestyminen on ollut ehkä merkittävin tapaus koko DM:n historiassa sitten itse pelin julkaisun jälkeen. Moni suhtautuikin kielteisesti asiaan, ja eräs saksalaisystävänikin päätti jättäytyä pelaamaan ainoastaan korteilla, jotka tulivat ennen tuota kirottua DM-36 Psychic Shock -sarjaa. Nyt hänkin on taas innostunut jatkamaan hieman korkeammalle, ainakin DM-39 Dark Emperoriin asti.

DM-39:n sekä DMC-68:n jälkeen Takaratomy päätti hylätä alkuperäiset settien nimeämiset ja rupesi jalkaisemaan varsinaisia sarjoja DMR-nimellä, pakkoja DMD-nimellä ja DMX-nimellä erilaisia sarjojen ja pakkojen välimaastossa kulkevia korttipaketteja. Ilmeisesti tarkoituksena oli antaa DM:lle uutta ilmettä ja uskoisin heidän onnistuneen tässä, sillä DM:n suosio Japanissa ei ole ottanut taantuakseen ja Takaratomy tuntuu pistävän aina vain enemmän rahaa erilaisiin korttikokeiluihin (esimerkiksi 3D-naarasydämet).

Ensimmäinen DMR – DMR-01 Episode 1: First Contact – julkaistiin Japanissa 25. kesäkuuta 2011, eli ei tämäkään enää mikään tuore tapaus. Sarjat on tästä lähtien laitettu jaksojen (episodien) alle, joka näkyy siis korttien oikeassa alareunassa olevassa sarjamerkinnässäkin, jota nykyään jakso- tai pikemminkin kausimerkinnäksikin voisi kutsua (E#). Tylsiähän nuo E-merkinnät ovat, mutta eivätpä ne menoa haittaa.

Ensimmäisen kauden teemoina olivat zeniitit, eli eräänlaiset huippuolennot. Varsinaisen erityinen asia zeniittien tulemisessa oli se, että niillä ei ollut sivilisaatiota, vaan ne olivat sivilisaatiottomia, eli kuuluivat ns. nollasivilisaatioon. Zeniitit eivät olleet ainoita nollasivilisaation kortteja, vaan niitä tuli paljon muitakin. Erikoisuus näissä nollasivilisaation korteissa oli se, että niiden kutsumiseen ei tarvinnut mitään sivilisaatioita. Nollakortteja pystyi siis kutsumaan minkä tahansa sivilisaation korteilla, jopa nollilla (zeroilla) itsellään. Nollasivilisaation olennot eivät tuota sivilisaatioita mana-alueella, joten pelkästään niillä ei voi kutsu juurikaan muita kuin nollakortteja.

3.1 Tietoa OCG-Sarjoista

Tässä luvussa käsitellään tarkemmin, mitä mikäkin sarja pitää sisällään ja siteä kuinka TCG:ssäkin nähdyt sarjat eroavat alkuperäiesetä julkaisustaan. Teemapakkoja ja muita ei ole otettu ollenkaan käsittelyyn.

3.1.0 DM-01 - DM-12 – Eroavaisuuksia OCG:ssa ja TCG:ssä
Näissä sarjoissa ei ilmennyt paljon eroavaisuuksia nähden TCG-sarjoihin, joten käyn ne läpi aivan pikaisesti. TCG:ssä julkaistiin muutamia OCG:n rajoitus- ja kieltolistalle päätynyttä korttia heikennetyssä muodossa, ilmeisesti näin pyrittiin ennaltaehkäisemään ylivoimaisia kortteja. Osittain tässä onnistuttiinkin ja siinä mielessä täydellisesti, että TCG:ssä ei ole olemassa virallista rajoitus- ja kieltolistaa, vaikka Bombazar laitettiinkin tarkkailulistalle.

Cyber Brain -> Brain Serum
Kolmen kortin nostamisen sijaan enää saikin nostaa vain kaksi. Cyber Brain rutkasti tehokkaampi kuin Brain Serum, vaikkei siltä ehkä heti kuulostakaan, ja tämä oli pakollinen kortti jokaisessa pakassa, missä vähänkin vettä. Ensin rajoitettiin ja sitten kiellettiin.

Deep Operation -> Thought Probe
Kaikkia vastustajan olentoja kohden nostamisen sijaan, enää saikin nostaa vain enintään kolme, JOS vastustajalla on kolme tai enemmän olentoja kentällä. Ei jatkoon.

Intense Evil -> Wicked Soul Reincarnation
Enää saitkin nostaa vain yhden kortin kahden sijaan jokaista tuhottua olentoasi kohden. Mikä neronleimaus, eli tästä ei enää olekaan kuin näköjään kombohyötyjä ja niitäkin vain vähäisesti. Wicked Soul Reincarnation on näistä heikennetyistä korteista yksi kolmesta, joka ei ole päätynyt edes OCG:n rajoituslistalle, vaikka loistava onkin.

Storm Javelin Wyvern -> Ruthless Skyterror
Ruthless Skyterror on vielä jossain määrin toimiva, mutta kalpenee tyystin Storm Javelin Wyvernin rinnalla. Voi pojat, jos tuota voisi TCG:ssä vielä käyttää: tuhat enemmän voimaa ja voi hyökätä lisäksi kääntämättömiin valo-olentoihin! Toinen heikennetyistä korteista, joka ei ole OCG:n rajoituslistalla. Alkuvuosien jälkeen ei ole vain ollut niin ajankohtainen.

Cursed Totem -> Cryptic Totem
Sen sijaan, että vastustaja ei yksinkertaisesti voi käyttää kilpilaukaisimiaan tämän olennon ollessa kentällä, piti tämä nyt saada käännetyksi. Kiistelty tapaus, joka joutaisi mielestäni kieltolistalle TCG:ssäkin.

Skeleton Vice -> Cranium Clamp
Sattumanvaraisen hylkäyksen sijaan vastustaja valitsee itse ja hylkää kaksi. Huhh, sillähän tästä päästiin: ei todellakaan enää niin tehokasta! Ei kun mitäh!?

Bombazar, Dragon of Destiny -> Bombazar, Dragon of Destiny
Valloitti pakan jos toisenkin ja tämän pahamaineisen kortin katsottiin olevan liian paha piina TCG:hen ja sen sijaan Bombazar julkaistiin Bomba… Hetkonen eihän tälle tosiaan tehty mitään! Ups, mun moka. Onneksi ei ole pakkaa, jota ei jollakin pakalla kevein mielin voisi voittaa: ei TCG:ssä eikä OCG:ssa. Silti vähän mietityttää.

Armored Groblav -> Divine Machine Armor Valborg
Eli hintaa nostettiin kahdella ja voimaa tuhannella… sanoisin silti kyllä Valborgin olevan se ylivertainen. Kolmas heikennetyistä korteista, joka ei komeille OCG:n rajoituslistalla.


Perään listaan vielä kortit, joita ei ole olemassa OCG:ssa oikeastaan missään selvässä muodossa (eli niitä ei ole alun perin heikennetty TCG:tä varten), joten älä siis erehdy ottamaan näitä pakkaasi. Kaikki paitsi Neve, the Leveler on luotu McDonalds-promokampanjaa varten. Neve, the Leveler oli erään korttisuunnittelukilpailun tuote.

Angry Maple
Gigagrax
Loth Rix, the Iridescent
Star-Cry Dragon
Twister Fish
Neve, the Leveler


3.1.1 DM-13 – DM-39

Tarkoituksena on antaa yleiskatsausta jokaisen DM:n sisältöön. Alla on nyt toistaiseksi listattuna vain ihan muutamia erityistapauksia, mutta kyllä näihin on tarkoitus saada ihan tekstiäkin, jossa on omaa pohdintaakin mukana.

3.1.1.1 DM-13
sympatiakyky

3.1.1.2 DM-14
ristikkäisvarusteet

3.1.1.3 DM-36
psyykeolennot

3.1.2 DMR-01 – DMR-##

3.1.2.1 DMR-01
psyykesuperolennot

3.1.2.2 DMR-05
zeniitit

3.1.2.3 DMR-12
naarasydämet

*
*
*

***KESKENERÄINEN*** ***LUOMISTYÖ KÄYNNISSÄ***

Laittakaa ehdotuksia käsiteltävään sisältöön ja kommentoikaa vapaasti. Tämän hetkinen rakenne ei lopullinen


Viimeinen muokkaaja, ELTP pvm 17.02.18 14:59, muokattu 5 kertaa

_________________
The world changes, I change - My passion for Duel Masters persists.
ELTP
ELTP
Ulottovuuksien Yliolento
Ulottovuuksien Yliolento

Viestejä / Messages : 1475
Palautepisteet / Feedback Points : 25/25
Liittynyt / Join Date : 17.08.2014
Paikkakunta / Location : Espoo

http://www.dmfinland.org

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Opas OCG-pelaamiseen

Viesti kirjoittaja ELTP lähetetty 23.02.15 19:10

Pientä päivitystä, mm. rakenteen ideointia ja hieman sisällönkin luontia

_________________
The world changes, I change - My passion for Duel Masters persists.
ELTP
ELTP
Ulottovuuksien Yliolento
Ulottovuuksien Yliolento

Viestejä / Messages : 1475
Palautepisteet / Feedback Points : 25/25
Liittynyt / Join Date : 17.08.2014
Paikkakunta / Location : Espoo

http://www.dmfinland.org

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Opas OCG-pelaamiseen

Viesti kirjoittaja Zach Hartigan lähetetty 23.02.15 22:40

Hyvälle näyttää ja todella helppolukuista tekstiä joten keep going!

_________________
Your Eyes are like a space. So bright and deep. I just want to drown in to em'...

Zach Hartigan
Zach Hartigan
Kaaoksen Kasvatti
Kaaoksen Kasvatti

Viestejä / Messages : 1166
Palautepisteet / Feedback Points : 45/45
Liittynyt / Join Date : 06.09.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Opas OCG-pelaamiseen

Viesti kirjoittaja Zach Hartigan lähetetty 25.05.15 0:56

Tätä on varmaan tarkoitus jatkaa jossainvaiheessa? Cool

_________________
Your Eyes are like a space. So bright and deep. I just want to drown in to em'...

Zach Hartigan
Zach Hartigan
Kaaoksen Kasvatti
Kaaoksen Kasvatti

Viestejä / Messages : 1166
Palautepisteet / Feedback Points : 45/45
Liittynyt / Join Date : 06.09.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Opas OCG-pelaamiseen

Viesti kirjoittaja ELTP lähetetty 25.05.15 11:03

Tätä ketjua olen aina välillä vilkuillut ja juuri silloin (ehh, aika yleistä kyllä) ollut kiirettä. Tässä kun varsinaiset kouluhommat pääsääntöisesti loppuvat ja kesätyöt alkavat, niin mikäpä ettei tätä pääsisi jatkamaan. Suomalaista termistöäkin mukava päästä luomaan, vaikka ne eivät nyt yleiseen käyttöön leviäisikään: ristikkäisvarusteet, naarasydämet Razz

_________________
The world changes, I change - My passion for Duel Masters persists.
ELTP
ELTP
Ulottovuuksien Yliolento
Ulottovuuksien Yliolento

Viestejä / Messages : 1475
Palautepisteet / Feedback Points : 25/25
Liittynyt / Join Date : 17.08.2014
Paikkakunta / Location : Espoo

http://www.dmfinland.org

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Opas OCG-pelaamiseen

Viesti kirjoittaja ELTP lähetetty 23.08.15 14:26

Vähän taas sain tekstiä eteenpäin. Aikamoinen homma kyllä kaikesta mahdollisesta kirjoittaa, mutta nyt ainakin melkolailla kaikesta oleellisesta mainittu, jotta OCG:ssa voi päästä vauhtiin. DM Wiki oiva nuoren OCG:istin tutkintakalu.

Neljäntenä kohtana voisi ottaa esille sen, että tärkeintä on uskallus kokeilla vain rakentaa se ensimmäinen pakkansa ihan TCG-mieltymystensä pohjalta. Minulta ja muutamalta muulta täälläkin tuohon luomistyöhön saa apua. Uskaltakaa kysyä. TCO:ssa voi ilman minkäänlaista sijoitusta kokeilla pakkaansa muiden pakkoja vastaan. Tuplavoittotilanne siis.

_________________
The world changes, I change - My passion for Duel Masters persists.
ELTP
ELTP
Ulottovuuksien Yliolento
Ulottovuuksien Yliolento

Viestejä / Messages : 1475
Palautepisteet / Feedback Points : 25/25
Liittynyt / Join Date : 17.08.2014
Paikkakunta / Location : Espoo

http://www.dmfinland.org

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Opas OCG-pelaamiseen

Viesti kirjoittaja Zach Hartigan lähetetty 23.08.15 19:58

Tämähän etenee ihan mukavaa vauhtia ja asiaa jokainen sana. Kannattaa lukea ajatuksen kera

_________________
Your Eyes are like a space. So bright and deep. I just want to drown in to em'...

Zach Hartigan
Zach Hartigan
Kaaoksen Kasvatti
Kaaoksen Kasvatti

Viestejä / Messages : 1166
Palautepisteet / Feedback Points : 45/45
Liittynyt / Join Date : 06.09.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Opas OCG-pelaamiseen

Viesti kirjoittaja ELTP lähetetty 10.11.16 23:16

Vieläkös ihmisillä on kiinnostusta lukea? Voisin taas viedä eteenpäin tätä.

_________________
The world changes, I change - My passion for Duel Masters persists.
ELTP
ELTP
Ulottovuuksien Yliolento
Ulottovuuksien Yliolento

Viestejä / Messages : 1475
Palautepisteet / Feedback Points : 25/25
Liittynyt / Join Date : 17.08.2014
Paikkakunta / Location : Espoo

http://www.dmfinland.org

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Opas OCG-pelaamiseen

Viesti kirjoittaja Latepate64 lähetetty 11.11.16 22:44

Voisi olla mielenkiintoista lukea, jos jokaisesta julkaistusta OCG-sarjasta olisi lyhyesti mainittu niiden tuomat merkittävimmät uudistukset pelaamiseen. Lisäksi voisi olla kiehtovaa, jos vielä mainitsisit jokaisen sarjan kohdalla jonkun itsellesi mieleenpainuneimman kortin. Ainahan pystyy Wikistä englanniksi lukemaan tarkemmin, mutta tällainen nippelitieto suomeksi voisi olla mukavaa luettavaa cheers
Latepate64
Latepate64
Kehittynyt
Kehittynyt

Viestejä / Messages : 48
Palautepisteet / Feedback Points : 8/8
Liittynyt / Join Date : 18.11.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Opas OCG-pelaamiseen

Viesti kirjoittaja ELTP lähetetty 11.11.16 23:32

Mikäpäs ettei! Voisin houkutella @AmbaZarin keskustelemaan tästä aiheesta ja käymään läpi sarjoja kerrallan. Saisimme varmasti aikaseksi ihan hyvää tekstiä.

_________________
The world changes, I change - My passion for Duel Masters persists.
ELTP
ELTP
Ulottovuuksien Yliolento
Ulottovuuksien Yliolento

Viestejä / Messages : 1475
Palautepisteet / Feedback Points : 25/25
Liittynyt / Join Date : 17.08.2014
Paikkakunta / Location : Espoo

http://www.dmfinland.org

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Opas OCG-pelaamiseen

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa