Duel Mastersin viralliset kotisivut
TAKARA TOMY
Viimeisimmät aiheet
» DMF:n tiedotukset
kirjoittaja Envy 30.01.19 20:07

» Myynissä kyseinen kortti holona
kirjoittaja ELTP 30.01.19 20:03

» Maaliskuun nettiturnaus 2019
kirjoittaja Jynkkymasiina69 29.01.19 15:54

» 4kpl Harvinaisia kortteja myynnissä
kirjoittaja nuclesandwich 22.01.19 11:16

» Duel Masters Card Creator - luo proxykortteja
kirjoittaja Latepate64 12.01.19 20:03

» PAIKALLISTAPAHTUMAT - Ilmoita tai liity sellaiseen
kirjoittaja Latepate64 12.01.19 19:38

Tapahtumat
Mökkitapahtuma

Seuraava mökkitapahtuma järjestetään mahdollisuuksien mukaan vuoden 2019 keväällä tai kesällä. https://www.duelmasters.fi


Kuukauden aktiivisimmat kirjoittajat


Duel Mastersin säännöt ja peliopas

Siirry alas

Duel Mastersin säännöt ja peliopas

Viesti kirjoittaja ELTP lähetetty 23.08.14 20:32

Oman pakan rakentaminen
Pakassa on oltava vähintään 40 korttia. Lisäksi pakan on oltava sekoitettava, ja pakassa saa olla enintään neljä kappaletta samannimistä korttia.

Pakassa voi olla yhdestä viiteen sivilisaatiota, mutta ainakin aluksi kannattaa pelata maksimissaan kahdensivilisaation pakalla.

Muista käyttää olentoja, sillä niitä tarvitaan vastustajan nujertamiseen. Lisäksi on tärkeää, että pakassasi on keinoja päästä eroon vastustajan isommista olennoista, jos käytät pelkästään halpoja tai nopeita olentoja. Manahinnoiltaan liian kallis pakka harvoin voittaa.

Saatuasi pakkasi kokoon aloita sillä pelaaminen. Vähennä niitä kortteja, joita harvemmin, jos koskaan, käytät. Lisää puolestaan niitä kortteja, joita käytät useasti. Muista kuitenkin neljän samannimisen kortin raja.

Valmistelut
Pelaajat tekevät seuraavat valmistelut ennen varsinaista peliä:
1) Sekoita pakkasi.
2) Aseta viisi (5) korttia niitä katsomatta pakkasi päältä pakkasi vasemmalle puolelle riviin kuvapuoli alaspäin.  Nämä ovat kilpesi, jotka vastustajasi täytyy hoidella, ennen kuin voi tehdä loppuiskun.
3) Nosta viisi (5) korttia pakkasi päältä.
4) Päättäkää kumpi aloittaa.

Pelin päättyminen ja tavoite
Pelin tarkoituksena on päästä kaikkien vastustajan kilpien läpi ja tehdä loppuisku.

Pelin kulku
1) Vuoron alussa vapauta/suorista ensin kaikki  taistelualueesi  ja mana-alueesi käännetyt kortit, ellei toisin mainita.
2) Nosta kortti. Kortin nostaminen tarkoittaa pakkasi päällimmäisen kortin siirtämistä käteesi. Jos aloitit pelin ja tämä on aloitusvuorosi, jätä kortti nostamatta. Viimeisen pakkakorttisi nostettuasi häviät pelin.
3) Laita enintään yksi (1) kortti kädestäsi mana-alueellesi. Tämä voi olla mikä tahansa kortti, ellei toisin mainita. Kortit laitetaan aina mana-alueelle ylösalaisin, niin että kortin ala-reunassa oleva mana-luku on luettavissa oikeinpäin. Moniväriset kortit laitetaan mana-alueelle aina käännettynä, ellei toisin mainita. Mana-alueella voi olla minkä tahansa verran kortteja. Mana-alueellasi olevat kortit tuottavat kortin omien sivilisaatioiden Manaa, joita voidaan sitten kääntää korttien käyttämiseen.
4) Voit käyttää kortteja kädestäsi kääntämällä yhden jokaista kortin sivilisaatiota olevan eri manakortin jokaista kortin eri sivilisaatiota kohden, kuitenkin yhteensä kortin vasemmassa yläkulmassa ilmoitetun manahinnan verran.  Olennot menevät kutsuttaessa taistelualueellesi kilpiesi eteen, ellei toisin mainita. Olennoilla on kentälle laittamisvuorollaan kutsumissairaus, ja ne eivät voi hyökätä, ellei toisin mainita. Loitsut menevät käytön jälkeen hautausmaalle pakan oikealle puolelle kuvapuoli ylöspäin, ellei toisin mainita. Pelaajat saavat katsoa toistensa hautausmaan kortteja milloin haluavat. Jos et pysty tekemään kaikkea mitä käyttämäsi kortti käskee, riittää että teet kaiken minkä pystyt.
5) Voit hyökätä taistelualueesi olennoilla kääntämällä niitä. Voit hyökätä vain joko vastustajasi kilpiin, vastustajaasi  tai tämän käännettyihin olentoihin, ellei toisin mainita. Kilpiin hyökkääminen lasketaan pelaajaan hyökkäämiseksi. Tämän vaiheen aikana et voi enää käyttää kortteja, vaikka manaa vielä olisikin. Peli loppuu, kun yksi pelaaja pääsee toisen pelaajan kilpien loputtua tekemään loppuiskun, tai kun toinen pelaaja nostaa viimeisen pakkakorttinsa.

Perusteita
Evoluutio-olento ei  saa kutsumissairautta, vaikka edes yhdellä kehitettävistä olennoista olisi kutsumissairaus. Ne voivat siis hyökätä heti kentälle laittamisvuorollaan, ellei toisin mainita.

Jos evoluutio siirtyy taistelualueelta jonnekin muualle, siirtyy koko pino sen mukana, ei pelkästään päällimmäisenä oleva evoluutio-olento, ellei toisin mainita.

Niin kauan kuin evoluutio on pelissä, lasketaan itse evoluutio kaikkine kortteineen yhdeksi kortiksi. Heti kun korttipino siirtyy pois taistelualueelta, kortit erottuvat.

Voit hyökätä vuorollasi niin monella olennolla kuin haluat. Voit hyökätä vain joko vastustajasi kilpiin, vastustajaasi  tai tämän käännettyihin olentoihin, ellei toisin mainita.

Kun olento käännetään hyökkäystä varten, sinun ei tarvitse kääntää manakorttejasi, ellei toisin mainita.

Jotkut olennot voivat rikkoa useampia kilpiä kerralla. Tunnistat ne sanoista ”XX Breaker” (XX-murtaja)

Jos vastustajasi lisää kilpiä hyökkäyksesi aikana eikä hänellä ole muita kilpiä, ja hyökännyt olentosi voisi murtaa vielä enemmän kilpiä, murtuu vastustajan lisäämä kilpi.

Jos vastustajallasi on vähemmän kilpiä kuin mitä hyökkäävä olentosi voisi rikkoa, olento ei tee loppuiskua vaan ainoastaan rikkoo jäljellä olevat kilvet.

Olennon voima on määritelty kortin vasemmassa alakulmassa. Voimakkaampi olento voittaa taistelun. Hävinnyt olento laitetaan hautausmaalle, ellei toisin mainita. Jos olennoilla on sama voimaluku, kumpikaan olento ei voita taistelua, ja ne molemmat laitetaan hautausmaalle, ellei toisin mainita.

Joillakin olennoilla on plus-merkki "+" voimansa vieressä, joka ilmaisee että kortin voima kasvaa tietyssä tilanteessa. Muista huomioida se.

Hyökätäksesi olennolla käännä se ja valitse hyökkäyksen kohde. Käytä sen jälkeen olennon mahdolliset hyökkäyskyvyt. Sen jälkeen vastustajasi käyttää omat efektinsä ja mahdollisesti torjuu hyökkäyksen. Tämän jälkeen hyökännyt olento osuu kohteeseensa ja mahdollisesti taistelee vastustajan olennon kanssa tai osuu kilpiin tai itse vastustajaan.

Vain olennot, joilla on torjumiskyky ("Blocker") voivat torjua kaikki vastustajansa hyökkäykset. Japaninkielisissä sarjoissa on tullut ”Guardmaneja” ja vastaavia, jotka voivat torjua hyökkäykset
ainoastaan muihin olentoihin.

Voit pysäyttää torjumiskykyisellä olennolla minkä tahansa vastustajan hyökkäyksen. Torjuaksesi olennolla on sinun käännettävä se. Kutsumistauti ei häiritse torjumista. Hyökkäyksen alkuperäiseen kohteeseen osumisen sijaan, Hyökännyt olento taistelee nyt torjunutta olentoa vastaan, ja taistelun hävinnyt olento laitetaan hautausmaalle, ellei toisin mainita.

Muista aina lopettaa vuorosi, jotta vastustajasi voi aloittaa oman vuoronsa. Peli jatkuu vuorotellen kunnes toinen pelaajista voittaa.

Avainsanoja
Shield trigger (kilpilaukaisin)
Kilpilaukaisisen voi käyttää välittömästi sen nostettaessa käteen kilpialueelta ilmaiseksi maksamatta sen hintaa kumman tahansa vuoron aikana. Voit myös pitää kortin kädessäsi ja pelata sen omalla vuorollasi ja maksaa sen hinnan.

Charger (lataaja)
Charger-loitsut menevät käytön jälkeen mana-alueelle hautausmaan sijaan.

Blocker (blokkeri)
Blokkerit  (tunnetaan myös muureina) voivat torjua vastustajansa mihin tahansa kohdistuvan hyökkäyksen.  On olemassa kuitenkin kykyjä ja efektejä, jotka estävät torjumasta. Luonnossa ja tulessa ei pääsääntöisesti (monivärisiä, joissa muuta sivilisaatiota ja muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta) ole blokkereita

Double breaker (tuplamurtaja tai kaksoismurtaja)
Tuplamurtaja murtaa kaksi kilpeä kerralla perinteisen yhden sijaan. Tuplamurtajat ovat voimaltaan yleensä ainakin hyökätessään 6000-11500, mutta poikkeuksia löytyy.

Triple breaker (triplamurtaja tai kolmoismurtaja)
Triplamurtaja on kuin kaksoismurtaja, mutta kahden kilven sijaan se murtaa kolme kilpeä. Triplamurtajat ovat voimaltaan yleensä ainakin hyökätessään 12000-17500, mutta poikkeuksia löytyy.

Power attacker (voimahyökkääjä)
Voimahyökkääjiä oli alkujaan vain tuli- ja luontosivilisaatioissa, mutta lopulta kyky laajeni kaikkiin viiteen sivilisaatioon. Voimahyökkääjät saavat hyökätessään tietyn määrän lisävoimaa

Slayer (surmaaja)
Hävitessään taistelun surmaaja tuhoaa myös sen voittaneen olennon. Surmaajia on ainoastaan pimeyssivilisaatiossa.

Evolution creature (evoluutio-olento)
Evoluutio-olento ei normaalin olennon tapaan saa kutsumissairautta, vaan voi pikahyökkääjän tavoin hyökätä jo kutsumisvuorollaan. Evoluutio-olennon kutsumiseen vaaditaan tiettyjen aluskorttien määritellyltä alueelta tai alueilta löytyminen. Perinteiset evoluutio-olennot kehittyvät kentän olennosta, joka on samanrotuinen kuin evoluutio-olento itse. Evoluutio-olennot on merkitty kortin vasemmasta reunasta, ja hyi löytyvältä evoluutiomerkillä. Evoluutiomerkkejä on korteissa niin paljon kuin olento vaatii allensa kortteja.

Speed attacker (pikahyökkääjä)
Pikahyökkääjä ei saa kentälle kutsumisvuorollaan kutsumissairautta (Summoning sickness).  Ainoastaan tulisivilisaatiossa on pikahyökkääjiä.

Survivor (selviytyjä)
Kaikki selviytyjät ovat Survivor-rotuisia, ja yleensä kaikilla näillä on jokin kyky, jonka ne jakavat kaikkien (myös itsensä) selviytyjien kanssa.  

Wave Striker (Aaltoiskijät)
Aaltoisku aktivoituu, kun omalla taistelualueella on kolme (3) tai enemmän aaltoiskijää.  Aaltoiskijät on merkitty erityisellä merkillä kortin vasemmassa laidassa.

Tap ability (kääntökyky)
Kääntökykyiset olennot (tunnetaan myös instareina) voi hyökkäyksen sijaan kääntää käyttääkseen olennon kääntökyvyn. Joidenkin olentojen kääntökyky sallii myös muiden olentojesi kääntämisen hyökkäyksen sijaan tuon kääntökyvyn aktivoimiseen.

*Civilization* stealth (sivilisaatiohäive)
Häivekykyistä olentoa ei voi torjua hyökätessä, jos vastustajalla on tiettyä sivilisaatiota mana-alueellaan.

Turbo rush (turboryntäys)
Olentojen Turbo Rush –kyky aktivoituu vuoron loppuun asti, kun oma muu olento murtaa vastustajan kilven.

Silent skill (hiljainen taito)
Silent Skill –kykyisen olennon voi vuoron alussa jättää käännetyksi, jolloin olennon Silent Skill –kyky aktivoituu.

Crew breaker (Ryhmämurtaja)
Ryhmämurtaja murtaa kilven jokaista tietyn ehdon täyttävää korttia kohden kentällä.

Vortex Evolution (Kaksoisevoluutio tai pyörre-evoluutio)
Kaksoisevoluutio vaati ennen kentälle laittamistaan allensa olentoja, mutta yhden (1)  sijaan vaatii se kaksi (2) aluskorttia.

Can & can't (Voi & ei voi)
Jotkin efektit ja kyvyt sallivat asioita, ja toiset puolestaan estävät niitä. Pääsääntöisesti estävä efekti tai kyky kumoaa sallivan.

Lisätietoa
Lisää suomeksi kirjoitettua tietoa Duel Mastersin säännöistä löydät Duel Mastersin entisen virallisen maahantuojan sivuilta:
Fantasialinna - Duel Masters

Englanninkielellä lisätietoja löytyy:
WotC - Demo
ELTP
ELTP
Ulottovuuksien Yliolento
Ulottovuuksien Yliolento

Viestejä / Messages : 1475
Palautepisteet / Feedback Points : 25/25
Liittynyt / Join Date : 17.08.2014
Paikkakunta / Location : Espoo

http://www.dmfinland.org

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa