Duel Mastersin viralliset kotisivut
TAKARA TOMY
Viimeisimmät aiheet
» DMF mökkeilee Tampereella - syksy 2019
kirjoittaja ELTP 08.09.19 16:23

» Duel Masters käännettynä suomeksi
kirjoittaja ELTP 07.09.19 20:18

» DMF:n tiedotukset
kirjoittaja Envy 05.09.19 16:24

» Raportti DMF:n Nekocon-reissusta Kuopiossa 13.-14.7.2019
kirjoittaja Envy 16.07.19 5:35

» Sekalaisia sekä harvinaisia kortteja, Uberdragon Bajula yms.
kirjoittaja Camobug 04.07.19 17:33

» Pakkaideoita DM1-3 formaatille.
kirjoittaja Perajorma 04.07.19 5:32

Tapahtumat
Mökkitapahtuma

Seuraava mökkitapahtuma järjestetään mahdollisuuksien mukaan vuoden 2019 keväällä tai kesällä. https://www.duelmasters.fi


Kuukauden aktiivisimmat kirjoittajat
ELTP
Vaihtosäännöt / Trading Rules I_vote_lcapVaihtosäännöt / Trading Rules I_voting_barVaihtosäännöt / Trading Rules I_vote_rcap 
Envy
Vaihtosäännöt / Trading Rules I_vote_lcapVaihtosäännöt / Trading Rules I_voting_barVaihtosäännöt / Trading Rules I_vote_rcap 


Vaihtosäännöt / Trading Rules

Siirry alas

Vaihtosäännöt / Trading Rules Empty Vaihtosäännöt / Trading Rules

Viesti kirjoittaja ELTP lähetetty 21.08.14 21:15

0. Alkusanat
Tervetuloa nettivaihtamisen ihmeelliseen maailmaan. Ennen kuin aloitat on sinun luettava ja ymmärrettävä muutama perussääntö. Tällä tavoin vältät niiden rikkomisen ja vaihto-oikeutesi hetkellisen eväämisen.

Duel Masters Finlandin asetukset koskien vaihtoja foorumimme kautta:
1. DM Finlandin säännöt ylittävät AINA omat sääntösi.
2. Valvojan ja ylläpidon sana on laki.
3. Käyttäjän on luettava foorumimme vaihto-opas saadakseen vaihto-oikeuden.
4. Käyttäjälle on sallittu enintään yksi henkilökohtainen vaihtoketju.
5. Kaikkien vaihtoketjujen on täytettävä minivaatimuksemme.
6. Palautepisteiden määrä vaikuttaa siihen kuka lähettää ensin.
7. Jos kortti tai tuote ei ole uudenveroinen (vähintään M/NM) on siitä AINA mainittava toiselle osapuolelle.
8. Henkilöllä on enintään seitsemän työpäivää aikaa lähettämiseen vahvistuksen/vastaanoton jälkeen.
9. Lähettäjä on vastuussa vaihto-osuutensa saapumisesta toiselle ja sen kunnossa pysymisestä.
10. Jotta vaihdosta voidaan antaa palautepisteitä, on sen täytettävä vaatimuksemme.
11. ÄLÄ koskaan jaa kenenkään henkilötietoja missään.

Lukemalla ja ymmärtämällä seuraavat säännöt sekä vaihto-oppaan saat oikeuden vaihtamiseen ja kaupankäyntiin Duel Masters Finlandissa. Foorumin ylläpito voi muokata näitä sääntöjä koska tahansa tarpeelliseksi katsomalla tavallaan. Vaihtaessasi sivustollamme sitoudut noudattamaan näitä sääntöjä.

1. DM Finlandin säännöt ylittävät AINA omat sääntösi.
Kaikessa yksinkertaisuudessaan odotamme kaikkien jäseniemme aina noudattavan sääntöjämme, eikä kaupantekeminen muiden jäsenien kanssa ole poikkeus. Jos olet vielä epävarma siitä, mikä on sallittua, ota valvojiimme tai ylläpitoomme yhteyttä tai lähet meille kysymys Yleisessä kysymysketjussamme. Samasta ketjusta löydät myös lisätietoa säännöistämme.

2. Valvojan ja ylläpidon sana on laki.
Valvojan tehtävänä ei ole ainoastaan valvoa sääntöjä ja asetuksia, vaan lisäksi hän takaa käyttäjiemme turvallisuuden ja viihtyvyyden foorumillamme parhaalla mahdollisella tavalla. Kun valvoja siis pyytää käyttäjäämme tekemään jotain, niin sen on kaikkien parhaaksi.

3. Käyttäjän on luettava foorumimme vaihto-opas saadakseen vaihto-oikeuden.
Tässä ketjussa ja kyseisessä oppaassa on kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää vaihtamisesta foorumillamme. Jos haluat turvallisen ja onnistuvan vaihdon, löydät tien sellaiseen lukemalla nämä vaihtosäännöt ja vaihto-oppaamme.

4. Käyttäjälle on sallittu enintään yksi henkilökohtainen vaihtoketju.
Käyttäjällä saa olla ainoastaan yksi aktiivinen vaihtoketju. Passiivinen vaihtoketjun poistamista suositellaan, jotta sekaannuksia ei satu. Lisäksi kaveriporukka saa luoda yhden porukkakohtaisen vaihtoketjun, mutta ketjusta on käytävä ilmi että tämä on useamman henkilön vaihtoketju. Vaihtoketjun lisäksi käyttäjällä voi olla yksi aktiivinen myynti ja ostoketju, mutta niihinkin voidaan puuttua jos vaihto-osion rakenne menee liaan sekavaksi kaikista näistä ketjuista.

5. Kaikkien vaihtoketjujen on täytettävä minivaatimuksemme.
A) Ketjun säännöt – minne pystyt lähettämään, kenen kanssa suostut vaihtamaan ja muut asiat, jotka haluat muiden tietävän ennen sinun kanssa vaihtamista. Ellei mainita, suostut oletusarvoisesti lähettämään kaikille ja kaikkialle. Muista varmistaa, että sääntösi eivät riko sääntöjämme.
B) Lista omistamistasi korteista – Lista korteista, jotka sinä tai porukkanne voitte tarjota. Voit listata tarjolle kortteja myös tuttaviesi puolesta, mutta tällöin olet vastuussa että kortit ovat luvatunlaisia. Ei tarvitse listata kaikkea mitä omistat, mutta suosituksemme on ainakin kymmenen kortin lista.
C) Lista haluamistasi korteista – Lista korteista, joita sinä tai porukkanne haluatte. Kaikkea ei taaskaan tarvitse listata, mutta suosituksemme on se kymmenen korttia. Korttien rahaan vaihtaminen, eli myyminenkin, on sallittua, mutta tällöin myyjällä on mielellään oltava ainakin yksi positiivinen palautepiste. Päätarkoituksenamme on kuitenkin vaihtaminen.

Jokaisessa vaihtolistassa on oltava kirjattuna vähintään joko tarjolla olevat kortit tai sitten etsityt kortit, mulla mielellään molemmat. Lisäksi säännöt on suositeltavaa lisätä.

Kun vaihtolistasi perusmuoto on kunnossa, voit keskittyä listasi koristamiseen, mutta pidäthän listasi selkeänä ja helposti luettavana. Kannattaa tilata oma vaihtolistansa saadakseen ilmoituksen aina kun toinen käyttäjä on kirjoittanut sinne. Näin pysyt paremmin kärryillä tilaisuuksien tullessa ilmi.

6. Palautepisteiden määrä vaikuttaa siihen kuka lähettää ensin.
Niin kutsuttu palautepistesääntö määrää, että yleisesti henkilö, jolla on vähemmän palautepisteitä, lähettää osuutensa ensin vaihdon vahvistamisen jälkeen (osoitteet tai maksutiedot vaihdettu), ellei toisin ole sovittu tai mainittu. Kuitenkin jos molemmilla kaupan osapuolilla on viisi tai enemmän (>=5) positiivista palautepistettä, lähettää käyttäjä, jolla on enemmän negatiivisia tai neutraaleita palautepisteitä, osuutensa ensin. Ensin verrataan negatiivisia ja sitten neutraaleita pisteitä. Jos tässä tapauksessa molemmilla osapuolilla saman verran negatiivisia ja neutraaleita palautepisteitä, tapahtuu lähetys samanaikaisesti. Palautepistesäännöstä poikkeava tilanne on aina oltava todistettavissa.

Toisin sanoen jos molemmilla osapuolilla on 5 tai enemmän positiivista palautepistettä eikä yhtään negatiivista tai neutraalia palautepistettä, lähettävät molemmat osapuolet samanaikaisesti.

Käyttäjiemme pisteet löydät Vaihtopalauteketjustamme.

Ainoat tilanteet, jolloin palautepistesääntö ei määrää ensin lähettävää käyttäjää, ovat silloin kun:
A) Ylläpito tai valvoja on määrännyt käyttäjän lähettämään korttinsa ensin tietyksi ajaksi.
B) Käyttäjät ovat sopineet, että toinen lähettää ensin. Kuitenkin A)-kohta voittaa aina vaihdossa sovitun järjestyksen.

Rangaistusviesti on muotoa ”KÄYTTÄJÄ Lähettää osuutensa ensin XX päivän tai XX onnistuneen vaihdon ajan”. Viesti lisätään raingaistavan vaihtoketjuun.

Jos pelkäät, että toinen käyttäjä yrittää hyötyä sinun pienemmästä palautepistemäärästäsi tai haluat pelata varman päälle, niin sitä varten on olemassa välikädellinen vaihto, josta on enemmän vaihto-oppaassamme.

Ainoastaan Duel Masters Finlandissa saadut palautepisteet lasketaan käyttäjien palautepisteisiin vaihdettaessa tai myydessä. Käyttäjiemme palautepisteet löydät Palautepisteketjustamme.

7. Jos kortti tai tuote ei ole uudenveroinen (vähintään M/NM) on siitä mainittava toiselle osapuolelle.
Eli et voi vedota siihen että toinen osapuoli ei kysynyt korttiesi kuntoa, jos hän on tyytymätön saamaansa huonokuntoiseen korttiin.

On vilpillistä ja laiskaa jättää mainitsematta korttiesi kunto, ja se voi oikeutetusti johtaa negatiiviseen palautepisteeseen.

8. Henkilöllä on enintään seitsemän työpäivää aikaa lähettämiseen vahvistuksen/vastaanoton jälkeen.
Vaihdon ollessa vahvistettu (osoitteiden vaihdolla) tai kun osapuoli vastaanottaa lähetyksen, on hänellä aikaa enintään seitsemän työpäivää lähettää osuutensa.

Jos vaihtaja ei lähetä seitsemän työpäivän sisällä, on hänelle oikeutettua antaa neutraali (+0) palautepiste hitaan postituksen takia. Jos vaihtajalta menee yli 14 työpäivää osuutensa lähettämiseen, on hänelle oikeutettua antaa negatiivinen palautepiste (-1) hitaasta postituksesta johtuen.

Jos lähettämiseen on tuleva viivettä, on vaihtajan velvollisuutena ilmoittaa tästä toiselle osapuolelle ennen vaihdon vahvistamista (osoitteiden vaihdolla). Jos vaihdon vahvistamisen jälkeen on tuleman viivettä lähettämisessä (hätätapaus, luonnonoikku tai vastaava) on toista osapuolta tiedotettava tästä välittömästi.  Jos syy on pätevä, niin viivästys on anteeksiannettava.

Huolimatta siitä kuinka kauan paketilla menee kulkea lähettäjältä vastaanottajalle, kunhan lähetys on lähetetty aikarajan sisällä, on vaihtaja suojassa huonolta palautepisteeltä (sekä neutraalilta että negatiiviselta) hitaan postituksesta vuoksi. Ainoa poikkeus on silloin, jos vaihto-osuus piti lähettää uudelleen riittämättömästä postimaksusta johtuen. Postin möhlinnästä aiheutuvaa hidastumista käsitellään tapauskohtaisesti, mutta tällöinkin tästä on oltava riittävät todisteet.

Jos sovitte erilaisista aikamääreistä lähettämisen suhteen, on teidän pystyttävä todistamaan tämä ongelmien ilmaantuessa. Jos haluat todistaa lähetysajankohdan, on sinun säästettävä kuitti ja tallennettava vaihdetut viestisi.

9. Lähettäjä on vastuussa vaihto-osuutensa saapumisesta toiselle ja sen kunnossa pysymisestä.
Jos lähetys on vahingoittunut lähetyksen aikana ja tämä olisi ollut vältettävissä, on lähettäjä AINA vastuussa. Välttääksesi tavarasi vahingoittumisen lähetyksen aikana käytä toploadereita, tukipahveja ja kuplamuovikirjekuoria. Korttien myyjä voi antaa toiselle osapuolelle mahdollisuuden halvempaan rekisteröimättömään postitukseen, jolloin vastaanottaja on vastuussa korttien saapumisesta; Tämä säännös koskee vain käyttäjiä, joilla on 5 tai yli positiivista palautepistettä ja jos näin ei ole, on myyjä AINA vastuussa lähettämistään korteista.

10. Jotta vaihdosta voidaan antaa palautetta, on sen täytettävä seuraavat vaatimuksemme.
A) Vaihto on täytynyt joko aloittaa tai oltava yhdistettävissä foorumiimme, ja siitä täytyy ongelmatilanteiden ilmetessä olla saatavilla keskusteluhistoria joko täällä tai muilla viestimillä tai sähköpostissa.
B) Molempien on lähettävä korttinsa postitse. Jos kyseessä on vaihto rahaan, niin raha on lähetettävä verkkoteitse. Eli vaihto kasvokkain ei oikeuta palautepisteeseen. Jos jompi kumpi ei täytä osuuttaan vaihdosta, niin silloin on oikeus antaa muunlainen kuin positiivinen palautepiste foorumin sääntöjen mukaisesti.
C) Vaihtajat eivät voi olla läheisiä ystäviä tai tuttavia, jotka kohtaavat säännöllisesti, eli ainakin kerran viikossa.
D) Vaihtajien välillä on oltava merkittävä välimatka (muutama kortteli ei riitä).
E) Vaihdossa on edes toisen osapuolen pitänyt lähettää kortteja.

Yllä mainittujen kohtien täyttämättömän suosituksen antamista pidetään palautepetoksena, ja siitä seuraa rangaistus.

11. ÄLÄ koskaan jaa kenenkään henkilötietoja missään.
Koska Duel Masters Finland on julkinen keskustelupalsta, älä milloinkaan tuo esille kenenkään yksityisiä tietoja - edes omiasi. Näihin lukeutuvat: nimi, osoite, puhelinnumero, sähköposti.

Ainoat poikkeukset tähän sääntöön on silloin kun vahvistat vaihdon tai jos valvoja vaatii sinulta tätä, mutta silloinkin asia suoritetaan yksityisviestein.

Hyödyllisiä ketjuja
Duel Masters Finlandin säännöt
Vaihto-opas
Vaihtopalaute
Petosilmoitukset: estäminen ja ilmoittaminen
Huijareiden tietoja (TYHJÄ!)
Vaihto välikäden kautta

Päivämäärä: 24.11.2016

Foorumin ylläpito voi muokata näitä sääntöjä koska tahansa tarpeelliseksi katsomalla tavallaan. Vaihtaessasi sivustollamme sitoudut noudattamaan näitä sääntöjä.


Viimeinen muokkaaja, ELTP pvm 05.03.18 1:00, muokattu 2 kertaa
ELTP
ELTP
Ulottovuuksien Yliolento
Ulottovuuksien Yliolento

Viestejä / Messages : 1482
Palautepisteet / Feedback Points : 25/25
Liittynyt / Join Date : 17.08.2014
Paikkakunta / Location : Espoo

http://www.dmfinland.org

Takaisin alkuun Siirry alas

Vaihtosäännöt / Trading Rules Empty Trading Rules

Viesti kirjoittaja ELTP lähetetty 24.11.16 16:50

0. Introduction
Welcome to the wonderful world of Online trading. Before you start trading you need to read and understand our ground rules regarding trading. This way you avoid breaking them and getting your trading right temporarily suspended.

Duel Masters Finland's commandments regarding trading:
1. DM Finland's Trading Rules will always beat your rules.
2. A Moderator and an administrator's word is law.
3. Reading our Guide to Trading is an absolute must for those wanting to trade.
4. You are only allowed 1 active trading thread.
5. All trading threads must follow minimum standards before being posted.
6. The amount of Feedback Points determines who is sending first.
7. If an item is not at least M/NM, it's condition must be provided to the other trader.
8. A person has only up to 7 business days to send out after confirmation/receiving.
9. The person sending is responsible for their end reaching safely and unharmed the other trader.
10. For a trade to be evaluated, it must adhere to our criteria.
11. Never post a person's personal information.

By reading and understanding the following rules and our Guide to Trading, you get the right to trade in Duel Masters Finland. The staff may adjust these rules when they see fit. When you are trading here you commit to respect these rules.

1. DM Finland's Trading Rules will always beat your rules.
Simply put, we expect our users to always respect our rules and trading is not an exception. If you are uncertain what is allowed and what is not on our forum, feel free to contact our moderators and stuff or send us a question on our General Question thread. More information on our rules can be found on that thread, too.

2. A Moderator and an administrator's word is law.
Our moderators are not just upholding and oru rules and standards of DM Finland but they are also ensuring the safety and well being of all of its users in the best possible way. When a Moderator tells you something, rest assured it's for the good of everybody.

3. Reading our Guide to Trading is an absolute must for those wanting to trade.
This thread and our Guide to Trading contain everything you need to know of trading on our forum. If you wish to be safe and successful while trading, this is the way to go.

4. You are only allowed 1 active trading thread.
A user is allowed to have only one active trading thread. We recommend you to delete your passive trading threads since they might cause confusion. Furthermore, a group of buddies may create one group specific trading thread, but it must be somehow stated in the trading thread that it's for several people instead of just one. In addition of having a trading thread, a user may have one active selling and buying thread, but they might get interfered if the structure of Trading section becomes too unclear due to all these different threads.

5. All trading threads must follow minimum standards before being posted.
A) A set of rules - These include where you ship to, who you ship to, and any other things that you want all traders on your list to know. Just make sure that your rules do not break any of our rules here.
B) Haves - These are items that you or your group are able to offer. You can also list your friends' cards, but then you are responsible that the cards are as promised. You don't need to put everything you own, but we recommend listing at least 10 items for trade.
C) Wants - These are the items you or your group want. You don't need to put ever single thing, but put enough so that people can get a general idea. We recommend listing at least 10 items. You can trade you cards for money, but then a seller should preferably have at least one positive Trading point. However, our main focus is trading cards.

Every trade thread must contain at least your haves or wants, but preferably both. Furthermore, we recommend adding your set of rules.

When the basic form of your trading thread is good, you can focus on decorating it but keep in mind that your thread should be easy to read and clear. It's recommended to subscribe your own trading thread so that you won't miss your chances.

6. The amount of feedback points determines who is sending first.
The "Feedback Point Rule" states that the person with the lower feedback point score while confirming the trade (Exchanging Addresses) has to send first Unless stated otherwise. However, if both have at least 5 or more (>=5) positive feedback points, a user with more negative or positive feedback points is sending first. First you compare your negative and then your neutral feedback points. If in this case both users have the same amount of negative and neutral feedback points, they are sending at the same time. A situation differing form this rule must always be possible to be proved.

In other words, if both users have 5 or more positive trading points and none of negative or neutral points, they are sending at the same time.

The only times when Feedback point rule isn't saying who sends first, is when:
A) The Administration or our mod has determined that a user has to send his end of deals first for a determined time interval.
B) Users have agreed that the other sends first. However, point A) always overrules an agreed order.

A Penalty message is of form ”USER sends first his end of deals for XX days or after XX successful trades”. This message is added on the trading thread of the user in question.

If you are afraid that another user is trying to benefit your lower feedback point score or you just want to play it safe, that's why we are offering a trade done using a middle man, on which you can read more on our Guide to Trading.

Only feedback points acquired through DM Finland will count toward trades on DM Finland. You can check the feedback points of our users on our Feedback thread.

7. If an item is not at least M/NM, it's condition must be provided to the other trader.

In other words, you can't plead on other person not asking, when he is not happy with a bad conditioned card he traded from you. Not informing the other trader about your items is deceitful and lazy and the other trader has a full right to give you a negative feedback point for it.

8. A person has only up to 7 business days to send out after confirmation or receiving.
When a trade is confirmed (with the exchanging of addresses) or a person receives a package, the user sending out then has up to 7 business days to send out their end.

Not sending within those 7 business days can officially result in the trader receiving a neutral feedback (+0) for slow shipping. If the trader takes over 14 business days to send, then they can be officially given a negative feedback (-1) for slow shipping.

If there is to be a delay in the package shipping then it is the duty of the trader to inform their partner of this prior to confirming the trade (with the exchanging of addresses). If there is to be a delay in shipping after the trade is confirmed (due to emergency, Acts of God, Etc.), then they are to inform there trading partner as soon as possible. If it's legitimate, then the delay will be excusable.

Regardless on how long the package takes to get from point the sender to the receiver, as long as they have sent within that time frame they are safe from receiving a bad feedback (whether that be a Neutral or Negative) due to slow shipping. The only exception to this is if they had to re-send due to insufficient postage. If the postal office has screwed up, the situation might be different, but then you have to be able to offer your trading partner sufficient proofs.

If you have agreed on different kind of arrangement regarding sending, you have to be able to prove it when facing problems. If you wish to prove when you sent out, keep the receipt and save your private messages.

9. The person sending is responsible for their end reaching safely and unharmed the other trader.
If a package is damaged during shipping and it was preventable, then the person shipping can be ALWAYS held responsible. To prevent damage from happening use Toploaders, Bubble Mailers and Cushioning on all your packages. A seller can give his trading partner a possibility for a cheaper unregistered shipping. In this case, a buyer is responsible for that the package reaches him safely; This commandment is only applicable for a seller that has more than 5 positive feedback points. If this is not the case, a seller is ALWAYS responsible for his end reaching the other partner.

10. For a trade to be evaluated, it must adhere to our criteria.
A) All trade negotiations must have been started and be connected on our forum and when asked you must be able to offer us a chat history either here or on other messaging platforms or on e-mail.
B) Both users have sent their items through the mail. If you are trading for money, then you have to transfer the money online. In other words, trading in person doesn't constitute. If either of trading partners don't do as agreed, then it's allowed to give that user a neutral or a negative feedback point according to the rules of this forum.
C) Both users cannot be close friends or family relatives who see each other on a regular basis, so at least once a week.
D) Both users must live a substantial distance apart (Being a few blocks away doesn't count).
E) At least one of the person must have sent cards on the trade.

Giving a feedback point while not fully adhering to the above criteria is accounted as a feedback scamming and a penalty will follow.

11. Never post a person's personal information.
Since we are a public board, do not to disclose any person's personal information at any time - Including your own. Such things include: name, address, telephone number, and e-mail address.

The only exceptions to this rule is when you are confirming a trade or when a mod demands this from you, but in such case it still done using private messages.

Useful Threads
The Rules of DM Finland
Guide to Trading
Feedback for Trades
Reporting Frauds
Information of Known Scammers (Empty!)
Trading Using a Middleman

DATE: 24.11.2016

The staff may adjust these rules when they see fit. When you are trading here you commit to respect these rules.

_________________
The world changes, I change - My passion for Duel Masters persists.
ELTP
ELTP
Ulottovuuksien Yliolento
Ulottovuuksien Yliolento

Viestejä / Messages : 1482
Palautepisteet / Feedback Points : 25/25
Liittynyt / Join Date : 17.08.2014
Paikkakunta / Location : Espoo

http://www.dmfinland.org

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa