Duel Mastersin viralliset kotisivut
TAKARA TOMY
Viimeisimmät aiheet
» DMF mökkeilee Tampereella - syksy 2019
kirjoittaja ELTP 08.09.19 16:23

» Duel Masters käännettynä suomeksi
kirjoittaja ELTP 07.09.19 20:18

» DMF:n tiedotukset
kirjoittaja Envy 05.09.19 16:24

» Raportti DMF:n Nekocon-reissusta Kuopiossa 13.-14.7.2019
kirjoittaja Envy 16.07.19 5:35

» Sekalaisia sekä harvinaisia kortteja, Uberdragon Bajula yms.
kirjoittaja Camobug 04.07.19 17:33

» Pakkaideoita DM1-3 formaatille.
kirjoittaja Perajorma 04.07.19 5:32

Tapahtumat
Mökkitapahtuma

Seuraava mökkitapahtuma järjestetään mahdollisuuksien mukaan vuoden 2019 keväällä tai kesällä. https://www.duelmasters.fi


Kuukauden aktiivisimmat kirjoittajat
ELTP
DMF ry:n tulevaisuudennäkymät – Kesällä 2016 I_vote_lcapDMF ry:n tulevaisuudennäkymät – Kesällä 2016 I_voting_barDMF ry:n tulevaisuudennäkymät – Kesällä 2016 I_vote_rcap 
Envy
DMF ry:n tulevaisuudennäkymät – Kesällä 2016 I_vote_lcapDMF ry:n tulevaisuudennäkymät – Kesällä 2016 I_voting_barDMF ry:n tulevaisuudennäkymät – Kesällä 2016 I_vote_rcap 


DMF ry:n tulevaisuudennäkymät – Kesällä 2016

Siirry alas

DMF ry:n tulevaisuudennäkymät – Kesällä 2016 Empty DMF ry:n tulevaisuudennäkymät – Kesällä 2016

Viesti kirjoittaja ELTP lähetetty 30.08.16 18:20

Alkupuhe
Hienoa keskustelua saatiin käytyä huikean mökkitapahtuman päätteeksi, ja sen avustamana yhdistyksen tulevaisuuden näkymät kirkastuivat huimasti! Sen takia teinkin koosteen toimintastrategiastamme kuluvalle toimikaudellemme sekä asetin muutamia pidemmän ajan tavoitteitakin. Mökkitapahtumasta kirjoitan koosteen vielä myöhemmin, mutta tähän voin spoilata sen verran, että oli sähkökatkoksista huolimatta ehkä eeppisin ikinä. Mökki oli mielestäni tähän astisista mökeistä paras! Kaksikerroksisuus oli erinomaiseesti toteutettu ja finaaliapelinkin sai mukavasti eräänlaiseen aitioon. Onnittelut vielä nyt hallitsevalle Duel Mastersin Suomen mestarille, Sademasokistille!

Jos mielestänne alla oleva katsaus vaatii täydennyksiä, muutoksia, vähennyksiä tai haluat muuten vain kommentoida jotenkin, niin anna palaa. Foorumien syvimpänä ideana on juuri keskustelukanavana toimiminen.

Jäsenyys ja jäsenedut
Mökillä käytyjen keskustelujen pohjalta jäsenyyden hinta asetettaneen 10 euroon, sillä vähemmästä ei juuri saisi nykyisellä jäsenmäärällä paljonkaan varoja yhdistyksen kassaan; Enempi taas saattaisi ajaa kiinnostuneita jäseniä pois. Tapahtumat tulevat olemaan ainakin alkuvuosina pääsääntöisesti omakustanteisia. Lisätäksemme yhdistyksen houkuttelevuutta uusille jäsenille, ei heidän tarvitse maksaa jäsenmaksuaan ensimmäisen jäsenvuotensa aikana, ja he voivat kuitenkin osallistua kaikkiin yhdistyksen tapahtumiin. Muitakin helpotuksia mietitään, kuten alennettua tai jopa poistettua turnausmaksua, joka on muille oletettavasti sen 5-10 euroa. Turnausmaksulla katetaan pääsääntöisesti turnauspalkintokuluja, mutta mahdollisesti myös muita järjestelykuluja. Mahdollisesti ylijäävät palkintorahat talletetaan yhdistyksen kassaan, ja erittäin todennäköisesti käytetään seuraavan tapahtuman hyväksi, mutta aina kuitenkin yhdistyksen toiminnan tukemiseen.

Lisäksi jotta varainkeruu olisi tehokkaampaa, luodaan kannustimia lahjoitusten tekemiseen ja ainakin tuplahintaisen, eli oletettavasti 20 euron, aktiivijäsenmaksun maksamiseen. Aktiivijäsenmaksun maksavat jäsenet, joita aktiivijäseniksi kutsuttakoon, saavat erilaisia etuja nähden normaalin jäsenmaksun maksaviin. Kuitenkin molempien jäsenyys on samanarvoinen yhdistyksen hallinnollisissa asioissa ja yleensäkin. Aktiivijäsenille voidaan antaa pääsy esimerkiksi lisäturnauspalkintoihin ja erilaisiin alennuksiin yhdistyksen kortti- ja varustekaupassa, jonka kaikki mahdollinen tuotto käytetään yhdistyksen hyväksi. Kaikki lahjoitetut varat muiden yhdistyksen keräämien varojen tapaan käytetään täysin yhdistyksen hyväksi, eli ylläpitokuluihin, tapahtumien järjestämiseen, yhdistyksen imagon kehittämiseen, uusien jäsenien värväämiseen sekä tietenkin jäsenille suunnattujen pienimuotoisten palvelujen tuottamiseen. Jäseneksi voi luonnollisesti liittyä kuka tahansa.

Tapahtumat
Päätapahtumia, joihin lukeutuu kaupunki- ja mökkitapaamiset, pyritään järjestämään neljä kertaa vuodessa. Ainakin kerran vuodessa järjestetään johonkin päätapahtumaan sisältyen (epävirallinen) Duel Mastersin suomenmestaruusturnaus. Tähän asti jokaiseen päätapahtumaan on sisältynyt palkinnollinen turnaus, mutta katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Päätapahtumien lisäksi tullaan järjestämään myös mahdollisuuksien mukaan yhdistyksen tukemia jäsenien järjestämiä sivutapahtumia, joita pääsääntöisesti jäsentapahtumiksi kutsutaan. Jäsentapahtumien tarkoituksena on olla päätapahtumia pienempiä alle 10 henkilön tilaisuuksia, mutta niille ei aseteta henkilömäärärajoja. Etuna jäsentapahtumilla on niiden päätapahtumia vähemmän organisointia vaativa luonne, minkä vuoksi niitä voidaan järjestää lyhyemmällä varoitusajalla ja useampia kertoja vuodessa, mikä lisää entisestään jäsenien mahdollisuuksia harrastaa Duel Mastersia yhdessä. Jäsentapahtumaksi lasketaan sellaisetkin tapaamiset, joissa kaksi jäsentä päättää pelailla keskenään ja laittaa kutsun jonkun yhdistyksen kanavan kautta muille jäsenille. Jäsentapahtuman voi ilmoittaa pidettäväksi, vaikka samana päivänä kuin se järjestetään, mutta mieluusti vähintään viikkoa ennen. Kuten mainittu, jäsentapahtumiin voi mahdollisesti saada tukea yhdistykseltä, mutta tähän tehdään selkeämmät pelisäännöt myöhemmin (todennäköisesti vaatii jonkinlaisia kuitteja tai todisteita järjestäjiltä).

Promootio ja varainkeruu
Jäsenille painatetaan jäsenkortit, jos saamme sellaiseen riittävän edullisen tarjouksen, sillä emme halua käyttää liiaksi nuoren ja vielä nousevan yhdistyksen varoja asiaan, joka ei välttämättä ole niin suuressa merkityksessä toimintastrategiamme kannalta. Toki se on hyvä keino lisätä yhteenkuuluvuutta ja mahdollisesti jopa markkinoida Duel Masters Finland ry:tä. Käyntikorttien painattamistakin harkitaan.

Yhdistys järjestää vuoden 2017 loppuun mennessä (hyvin todennäköisesti jo tänä vuonna) logonsuunnittelukilpailun, jotta voimme paremmin tunnistautua sekä lisätä jäsentemme yhteenkuuluvuuden tunnetta. Logonsuunnittelukilpailussa tulee olemaan palkinnot, ja yksi henkilö voi lähettää kilpailuun useammankin luomuksen. Duel Masters Finland ry saa oikeuden kaikkien kilpailuun lähetettyjen luomusten käyttämiseen.

Kansainvälisyys
Kaiken edellä olevan lisäksi yhdistys pyrkii lisäämään kansainvälisten kontaktiensa määrää ja yleisesti ottaen kansainvälistymään. Yhdistyksen edustajan pyrin Saksan vaihtoni aikana parantamaan Duel Mastersin asemaa myös siellä, sekä lisäämään yhteistyötä maiden välillä. Katsotaan onko asian hyväksi paljon tehtävissä puolessa vuodessa.
Suunnitteilla on jo nyt DM Finland -foorumin rinnalla toimivan maailmanlaajuisen foorumin perustaminen. Olen keskustellut siitä mm. saksalaisten ja puolalaisten kanssa, mutta sellainen varmasti kiinnostaisi myös Singaporen korttimyyjiä ja pelaajia. Uuden kansainvälisen foorumin pääasiallisena tarkoituksena on toimia kommunikointikanavana maailman Duel Masters -harrastajien välillä, ja auttaa heitä verkostoitumaan ja tutustumaan jäseniin eri puolilla maailmaa. Tämän toteutuminen saattaa viedä vielä aikaa, eikä matka tule olemaan helppo. Foorumilla järjestettäisiin vuosittain mahdollisesti Trade Cards Online -pelialustan kautta nettiturnaus, jossa olisi ihan rahanarvoisia palkintoja, jotka lähetettäisiin voittajalle/voittajille.

Nippon - Japani
Jäseniä kannustetaan ryhtymään harrastamaan englanninkielisen TCG:n lisäksi myös japaninkielistä OCG:ta. Molemmissa pelimuodoissa on omat hienoutensa, ja yhdistys haluaa tukea molempia. Yhdistys mahdollisesti hankkii yhteiskäyttöön valmispakkoja sekä tekee muokkauksia niihin. Lisäksi palkintoihin voidaan alkaa tuomaan myös OCG-kortteja. OCG-korttipainosten käyttäminen on muiden kielipainosten tavoin sallittuja turnauskäytössäkin, joten niidenkin hankkimista kannustetaan (mm. Soulswap ja muut vaikeasti saatavilla olevat kortit. OCG-painoksilla vältytään Suomen sisäisten korttihintojen ylenpalttisella nousulla, ja mahdollistetaan paremmin kaikkien haluamillaan pakoilla pelaaminen. Luonnollisesti englanninkieliset painokset pysyvät ainakin pääosin japanilaispainoksia arvokkaampina.

Tulevaisuudessa (ei tietoa milloin) yhdistys järjestänee jäsenille jonkinlaisen japanin kielen alkeiskurssin. Katsotaan mihin tämä idea vie, mutta jotain varmasti järjestetään. Japani on tärkeä osa Duel Mastersia, joten olisi aivan huikean uskomatonta käydä Duel Masters Finland ry:n jäsenien (niin monen kanssa kuin mahdollista) kanssa vierailulla Japanissa. Tätä ennen vielä kun saisi kontaktin Japanin korttiharrastajiin, niin ainakin yksi henkilökohtaisista unelmistani toteutuisi! Nyt puhutaan siis oletettavasti hyvinkin kaukaisesta tulevaisuudesta, mutta unelmia on hyvä olla.


Keep on dueling my friends,
Lauri Peuhkurinen aka ELTP
Puheenjohtaja 2016
Duel Masters Finland ry

_________________
The world changes, I change - My passion for Duel Masters persists.
ELTP
ELTP
Ulottovuuksien Yliolento
Ulottovuuksien Yliolento

Viestejä / Messages : 1482
Palautepisteet / Feedback Points : 25/25
Liittynyt / Join Date : 17.08.2014
Paikkakunta / Location : Espoo

http://www.dmfinland.org

Takaisin alkuun Siirry alas

DMF ry:n tulevaisuudennäkymät – Kesällä 2016 Empty Vs: DMF ry:n tulevaisuudennäkymät – Kesällä 2016

Viesti kirjoittaja Sademasokisti lähetetty 12.01.18 11:52

Hyvinhän näihinkin tavoitteisiin päästiin viimeistään 2017 vuoden lopussa, jäsenkortinkinkin voisi joskus ajan X jälkeen suunnitella. Mitä mieltä sellaisesta ideasta, että design olisi perus duel masters kortti, vaikka punainen kaikille, kuvakenttään saisi liittää kuvan itsestään ja nimikentässä oma nimi ja esim. "Human"  rotuna (human would be happy). Efekti-kentässä voisi lukea vaikka jotain tyyliin: duel masters finlandin puheenjohtaja/valokuvaaja/perusjäsen.

Tärkeämpää kuitenkin varmaan nyt kasvattaa joka tapauksessa jäsenistöä ja tehdä jonkinnäköinen posteri vuodelle 2018, että saadaan DM:n sanaa levitettyä ja ihmisiä innostuttea. Eniten varmaan tässä pelissä kiehtoo tuo nostalgia-arvo ja korttejen suhteellisen helppo saatavuus siihen nähdän että peli on yli 10 vuotta sitten lakkautettu.

Vuoden 2018 tulevaisuudennäkymiä odotellessa...
Sademasokisti
Sademasokisti
Taivaankannen Elementaali
Taivaankannen Elementaali

Viestejä / Messages : 164
Palautepisteet / Feedback Points : 3/3
Liittynyt / Join Date : 05.03.2015
Paikkakunta / Location : Tampere

Takaisin alkuun Siirry alas

DMF ry:n tulevaisuudennäkymät – Kesällä 2016 Empty Vs: DMF ry:n tulevaisuudennäkymät – Kesällä 2016

Viesti kirjoittaja ELTP lähetetty 13.01.18 23:03

Olihan tuossa tavoitteita, ja osa niistä varmasti toteutukin.

Tämän toimikauden tavotteista pääsee kuulemaan vuosikokouksessa. Se pidettänrenkin vasta helmikuun alussa. Paikkana Tampere

_________________
The world changes, I change - My passion for Duel Masters persists.
ELTP
ELTP
Ulottovuuksien Yliolento
Ulottovuuksien Yliolento

Viestejä / Messages : 1482
Palautepisteet / Feedback Points : 25/25
Liittynyt / Join Date : 17.08.2014
Paikkakunta / Location : Espoo

http://www.dmfinland.org

Takaisin alkuun Siirry alas

DMF ry:n tulevaisuudennäkymät – Kesällä 2016 Empty Vs: DMF ry:n tulevaisuudennäkymät – Kesällä 2016

Viesti kirjoittaja Sademasokisti lähetetty 14.01.18 8:56

Noniin, sitten ainakin tämän herrashenkilön pystyy spottaamaan sieltä!

_________________
DMF ry:n tulevaisuudennäkymät – Kesällä 2016 SApQMQJ
Sademasokisti
Sademasokisti
Taivaankannen Elementaali
Taivaankannen Elementaali

Viestejä / Messages : 164
Palautepisteet / Feedback Points : 3/3
Liittynyt / Join Date : 05.03.2015
Paikkakunta / Location : Tampere

Takaisin alkuun Siirry alas

DMF ry:n tulevaisuudennäkymät – Kesällä 2016 Empty Vs: DMF ry:n tulevaisuudennäkymät – Kesällä 2016

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa