Duel Mastersin viralliset kotisivut
TAKARA TOMY
Viimeisimmät aiheet
» DMF mökkeilee Tampereella - syksy 2019
kirjoittaja ELTP 08.09.19 16:23

» Duel Masters käännettynä suomeksi
kirjoittaja ELTP 07.09.19 20:18

» DMF:n tiedotukset
kirjoittaja Envy 05.09.19 16:24

» Raportti DMF:n Nekocon-reissusta Kuopiossa 13.-14.7.2019
kirjoittaja Envy 16.07.19 5:35

» Sekalaisia sekä harvinaisia kortteja, Uberdragon Bajula yms.
kirjoittaja Camobug 04.07.19 17:33

» Pakkaideoita DM1-3 formaatille.
kirjoittaja Perajorma 04.07.19 5:32

Tapahtumat
Mökkitapahtuma

Seuraava mökkitapahtuma järjestetään mahdollisuuksien mukaan vuoden 2019 keväällä tai kesällä. https://www.duelmasters.fi


Kuukauden aktiivisimmat kirjoittajat
ELTP
Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula I_vote_lcapVastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula I_voting_barVastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula I_vote_rcap 
Envy
Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula I_vote_lcapVastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula I_voting_barVastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula I_vote_rcap 


Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula

Siirry alas

Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula Empty Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula

Viesti kirjoittaja Tombazaar lähetetty 08.09.14 19:52

Tuolla "lempikorttisi englanninkielisistä" osiossa nostettiin esille erittäin mielenkiintoinen aihe: Miksi valita Abzo Dolba Bajulan sijaan? Tähän vastatakseni ajattelin suorittaa aiheesta syväanalyysin.

Näin alkuun sanottakoon että olen itse pelannut kyseisillä korteilla runsaasti, joten kokemusta molempien käytöstä oikeassa pelitilanteessa löytyy.

Ensiksi on hyvä mainita molempien lähes tasavertaisesta kentälle saannin helppoudesta. Tällä tarkoitan tietenkin sitä faktaa, että molemmat voidaan kehittää minkä tahansa Dragon-rodun olennon päälle. Tämä nimenomainen yksityiskohta on myös yksi tärkeä syy siihen miksi molemmat ovat niin hyviä kuin ovat. Kuvittele jos Abzo Dolba pitäisi kehittää Necrodragonin päälle ja Bajula Armored Dragonin päälle. Molempien käyttöarvo laskisi huomattavasti. Molemmat omaavat myös tripla murtajan kyvyn, joten siitä on turhaa jauhaa sen enempää.

Ja sitten paneudutaan tuohon "lähes tasavertaisuuteen", jolla viittaan kyseisten korttien mana costiin. Abzo Dolba maksaa 6, Bajula 7. Abzo Dolba on siis ainakin teoreettisesti helpompi/nopeampi saada kehiin kuin Bajula. Molemmat tosin voidaan saada kentälle jo niinkin aikaisin kuin vuorolla viisi, tosin tämä edellyttää apua Cocco Lupialta ja onnettarelta. Lähestulkoon ainoa tilanne jolloin Abzo Dolba voittaa tämän kategorian selvästi, on silloin jos vastustaja hyödyntää kortteja jotka aiheuttavat discardausta, jonka seurauksena sinulla ei välttämättä ole niin paljon ylimääräisiä kortteja uhrattavaksi mana-alueellesi kuin normaalisti. Tästä syystä Abzo Dolba voitaa niukasti tämän kategorian.

Pistetilanne: Abzo Dolba 1, Bajula 0

Seuraavaksi keskitytään raakaan voimaan. Abzo Dolba 11000+ (+2000 jokaisesta hautausmaallasi olevasta olennosta), Bajula 13000.

Okei, ja juttuhan on sitten niin, että voin omien kokemuksieni perusteella väittää että Abzo Dolba on potentiaalisesti koko TCG:n voimakkain kortti. Ei ole harvinaista että kun pelin päätteeksi laskee että minkälaisien voimien kanssa on ollut tekemisissä, Abzo Dolballa on paljastunut olevan 20000-25000 voimaa. Ainoa asia tosin mihin keksin tätä kaikkea voimaa käytettävän TCG:ssä on termin "overkill" toteuttamiseen käytännössä. Yleensä tarvetta laskea noita hautausmaan olentoja ei edes ole, koska Abzo Dolba pieksee kaikki TCG:n olennot raa'assa voimassa jo vain kolmen hautausmaalla olevan olennon turvin. Abzo Dolba voittaa siis tämänkin kategorian.

Pistetilanne: Abzo Dolba 2, Bajula 0

Kaikesta tästä Abzo Dolban ylivoima paraatista huolimatta olemme saapuneet tämän kaksinkamppailun käänne kohtaan, jossa Bajula hakee ottelun voittoa ja samalla koko DM-yhteisön suosiota puolelleen teknisellä tyrmäyksellä. On aika puhua Bajulan erikoiskyvystä.

Vaikka Abzo Dolban kyky kasvattaa omia voimavarojaan menehtyneiden joukkue tovereidensa kustannuksella on vakuuttavaa, ei siitä kuitenkaan ole vastusta Bajulan manan poltto kyvylle, jolla voi potentiaalisesti estää vastustajaa käyttämästä tietyn civilizaation kortteja ja/tai estää kutsumasta suuria kalliimpia olentoja ja loppujenlopuksi estää tätä käytännössä tekemästä yhtään mitään manan puutteen vuoksi. Ainoa huonopuoli tässä kyvyssä on se, että se saattaa poltaa vastustajalta pitkien pelisessioiden yhteydessä manan lisäksi myös hermot. Bajula siis voittaa erikoiskyky kategorian ja samalla koko kaksintaistelun teknisellä totaali tyrmäyksellä.

Pistetilanne: Abzo Dolba 2, Bajula 3

Yhteenvetona tästä kaikesta voidaan siis todeta, että Bajula on tuon kykynsä ansiosta vain yksinkertaisesti parempi.

On tosin vielä yksi kategoria jonka uskon vaikuttavan jossain määrin tuon kortin valintaan, ja se on kyseisten korttien taide. Tämä on tietenkin täysin mielipidepohjaista, mutta itse ainakin kääntyisin tuonne Abzo Dolban puolelle.

Jos tämä otetaan huomioon niin tilanne on: Abzo Dolba 3, Bajula 3

Mainittakoon myös että Abzo Dolba selviää Ballomin kyvystä toisin kuin Bajula, mutta saattaa hävitä sille nyrkkitappelussa jos hautausmaalla ei ole vähintään yhtä olentoa, tämä tosin on erittäin epätodennäköistä. Tämä pieni yksityiskohta on kuitenkin hyvä pitää mielessä jos peliporukassa tykätään Ballomia käyttää. Toisaalta taas Bajula saattaa estää kyvyllään Ballomin kutsumisen kokonaan.

Toisin sanottuna: Se että valitsetko Abzo Dolban vai Bajulan riippuu täysin henkilöstä itsestään. Molemmissa on hyvät ja huonot puolensa. Kompromissina voi käyttää vaikka molempia jos siltä tuntuu. Itse olen käyttänyt ja hyvin se toimii niinkin :D


Viimeinen muokkaaja, Tombazaar pvm 09.09.14 22:21, muokattu 1 kertaa
Tombazaar
Tombazaar
Maailmanlopun Selviytyjä
Maailmanlopun Selviytyjä

Viestejä / Messages : 280
Palautepisteet / Feedback Points : 24/24
Liittynyt / Join Date : 06.09.2014
Paikkakunta / Location : Jyväskylä

Takaisin alkuun Siirry alas

Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula Empty Vs: Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula

Viesti kirjoittaja ELTP lähetetty 08.09.14 20:34

Hienoa, jo toinen vastakkainasetteluketju. Ehkä tästä tulle vielä jokin juttu.

Loistavaa analyysia Abzo Dolbasta ja Bajulasta. Yllättävän usein voima on kuitenkin toissijainen tai jopa vasta kolmassijainen tekijä: Kaikenlaiset blokkerit, surmaajat (sleierit) ja hoiteluloitsut päättävät voimakkankin olennon helposti lyhyeen. Ja blokkereilla viittaan tässä yhteydessä lähinnä kilpien ja muiden olentojen suojaukseen.

Lisäksi kuten aikaisemmin jo todettu, molemmat saa TCG:ssä Cocco Lupian avulla yhtä nopeasti kentälle. Mutta joskus yhden manan halvemmuus toimii Abzo Dolban eduksi.

Sitten vielä pientä kommenttia *****. En osaa todellakaan sanoa, kumpi näistä mestariteoksista on enemmän silmääni miellyttävä, joten tässä tulee aikalailla tasapeli. Molemmat ovat ikimuistoisen jylhiä.

Antaisin kruunun kuitenkin Bajulalle: Kyky polttaa niin vastustajan manat kuin hermot ja pelihousut on vain jotain mitä harvoin saa näin loistavassa paketissa. En ihmettele että Bajula on päässyt OCG:n rajoituslistalle. On todella vaikea tajuta että TCG:ssä voi käyttää vaikka kolmea Bajulaa, jos huvittaa. Montaa muuta ei kyllä sen jälkeen enää huvita.

Kaikki yllä oleva on silkkaa mielipidettä, ja saat olla ja onkin hienoa, jos voit olla kanssani eri mieltä. Tällöin voit näet olla kanssani edes jotain.

_________________
The world changes, I change - My passion for Duel Masters persists.
ELTP
ELTP
Ulottovuuksien Yliolento
Ulottovuuksien Yliolento

Viestejä / Messages : 1482
Palautepisteet / Feedback Points : 25/25
Liittynyt / Join Date : 17.08.2014
Paikkakunta / Location : Espoo

http://www.dmfinland.org

Takaisin alkuun Siirry alas

Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula Empty Vs: Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula

Viesti kirjoittaja Tombazaar lähetetty 08.09.14 21:13

Olen kyllä samaa mieltä kanssasi tuosta että loppujenlopuksi kruunu kuuluu Bajulalle. Tuo manan poltto on vain niin järettömän hyvä kyky että sen kanssa on vaikea kilpailla.

Abzo Dolballa vain sattuu olemaan itselleni kaiken sen lisäksi mitä se jo on, niin myös muuta syvempää merkitystä. Kyseiseen korttiin liittyy paljon muistoja, joita jo vähän raotin tuossa lempikortti keskustelussa.

Käytänössä kai mitä yritin tällä kirjoituksella saavuttaa on rohkaista muita pelaajia käyttämään Abzo Dolbaa enemmän, jos heillä vain on siihen mahdollisuus. Mielestäni kyseinen kortti ei saa lähellekään niin paljoa huomiota kuin mitä ansaitsisi.
Tombazaar
Tombazaar
Maailmanlopun Selviytyjä
Maailmanlopun Selviytyjä

Viestejä / Messages : 280
Palautepisteet / Feedback Points : 24/24
Liittynyt / Join Date : 06.09.2014
Paikkakunta / Location : Jyväskylä

Takaisin alkuun Siirry alas

Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula Empty Vs: Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula

Viesti kirjoittaja Zach Hartigan lähetetty 08.09.14 22:43

Piste Bajulalle lähtee täältäkin. Oikein rakennettu lohikäärmepakka tuhoaa vastustajan joko todella nopeasti tai todella ikävän pitkitetysti.

TCO:ssa omistan lohikäärmepakan joka sisältää kolme sivilisaatiota. Tulen, Pimeyden ja Luonnon. Ei ole varmaan vaikea arvata, että tälläisessa tilanteessa käytössä ovat kaikki kolme ylivoimaista dragonia. Kun pakka sisältää Bajulasta ja Abzo Dolbasta molemmista neljä kappaletta niin ylivertaisuus on taattu pitkän aikaa.

Molemmat ovat kuvitukseltaan hienoja, mutta pidän Abzo Dolbaa upeampana. Nuo värit ja massiivisuus. Kyllä se säväyttää jotenkin joka kerta kun kortin näkee! Japsi versioita postiin odotellessa Wink

_________________
Your Eyes are like a space. So bright and deep. I just want to drown in to em'...

Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula Promo12
Zach Hartigan
Zach Hartigan
Kaaoksen Kasvatti
Kaaoksen Kasvatti

Viestejä / Messages : 1169
Palautepisteet / Feedback Points : 45/45
Liittynyt / Join Date : 06.09.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula Empty Vs: Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula

Viesti kirjoittaja ELTP lähetetty 08.09.14 23:18

Kieltämättä Abzo Dolba on jäänyt ainakin pelillisesti useasti Bajulan varjoon, mutta toisaalta onneksi se viihtyykin pimeydessä (; Tästä huolimatta juuri Abzo Dolba on monien suosikki, sen taiteen ja - no eihän sitä voi kieltää - tehokkuuden vuoksi. Etenkin pimeysdragon-pakoissa pakko olla, ja tuli-pimeysdragonpakassa usein molemmin parempi, Eli Abzo Dolban ja Bajulan käyttö rinta rinnan.

Jos viittaat Bailas Galeen, Zach, niin sen kyky on näistä kolmesta ehkä vaikein saada hyödynnettyö, mutta onhan se upea kortti.

Mielestäni sait toit hyvin ilmi tavoitteesi rohkaista pelaajia käyttämään enemmän Abzo Dolbaa, Tombaazar. Tietenkin heidän on ensin vain hankittava se, eikä sitä aivan joka pojalla olekaan Very Happy

_________________
The world changes, I change - My passion for Duel Masters persists.
ELTP
ELTP
Ulottovuuksien Yliolento
Ulottovuuksien Yliolento

Viestejä / Messages : 1482
Palautepisteet / Feedback Points : 25/25
Liittynyt / Join Date : 17.08.2014
Paikkakunta / Location : Espoo

http://www.dmfinland.org

Takaisin alkuun Siirry alas

Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula Empty Vs: Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula

Viesti kirjoittaja Outsophisticated lähetetty 09.09.14 7:39

Vaikka suosikkikorttiosiossa mainitsin Abzo Dolban yhdeksi suosikikseni, näistä kahdesta paremmaksi näkisin silti Bajulan (en vain itse sellaista omista). Vaikkakin olen sitä mieltä että "Overkill is the best kill", niin vastustajan manan polttaminen voittaa pelin paljon helpommin kuin pelkkä raaka voima. Pisteet Bajulalle siis täältäkin.
Outsophisticated
Outsophisticated
Vasta-alkaja
Vasta-alkaja

Viestejä / Messages : 15
Palautepisteet / Feedback Points : 2/2
Liittynyt / Join Date : 07.09.2014
Paikkakunta / Location : Lieksa

Takaisin alkuun Siirry alas

Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula Empty Vs: Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula

Viesti kirjoittaja ELTP lähetetty 09.09.14 16:30

Näinhän se tuppaa menemään. Bajulaa ei edes tarvitse juuri alustaa mitenkään ennen kuin sillä pääsee lannistamaan vasustajaa. Kaikein parasta olisi jos ei tarvitsisi hyökätä kilpiin vaan voisi täräyttää vastustajan olentoihin. Tästä syystä Admiral Queen (OCG) on varsin näpsäkkä etenkin Innocentien kanssa käytettynä.

_________________
The world changes, I change - My passion for Duel Masters persists.
ELTP
ELTP
Ulottovuuksien Yliolento
Ulottovuuksien Yliolento

Viestejä / Messages : 1482
Palautepisteet / Feedback Points : 25/25
Liittynyt / Join Date : 17.08.2014
Paikkakunta / Location : Espoo

http://www.dmfinland.org

Takaisin alkuun Siirry alas

Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula Empty Vs: Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula

Viesti kirjoittaja Tombazaar lähetetty 09.09.14 20:25

Itse pyrin myös aina hyökkäämään Bajulalla ensin olentoihin jos mahdollista.

Bajula + Fists of Forever + Relentless Blitz on ehkä pelottavin combo ikinä. Vastustaja menettää todennäköisesti kaikki olentonsa, suurimman osan ellei jopa kaiken manansa ja kaiken tämän lisäksi vielä kolme kilpeä. Oikein ajoitettuna jo pelkkä Fists of Foreverkin riittää tekemään massiivista tuhoa.
Tombazaar
Tombazaar
Maailmanlopun Selviytyjä
Maailmanlopun Selviytyjä

Viestejä / Messages : 280
Palautepisteet / Feedback Points : 24/24
Liittynyt / Join Date : 06.09.2014
Paikkakunta / Location : Jyväskylä

Takaisin alkuun Siirry alas

Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula Empty Vs: Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula

Viesti kirjoittaja NoLifeKing lähetetty 24.09.14 13:19

Itse en ole koskaan kumpaakaan näistä lohikäärmeistä käyttänyt pelissä, vaikka Abzo Dolbia on omistuksessa ollut parikin. Mutta vuosien ajan olen pelannut vastaan lohikäärmeitä pimeydessä, liekkimerissä ja metsien varjossa, ja tiedän molempien olevan paha pala purtavaksi. Vaikka Abzo Dolba on ollut pitkä aikainen Nemesikseni, minun täytyy silti antaa pisteet tässä kilvassa Bajulalle, tuoreesti olen sen hirvityksen taistelu kentällä kohdannut, ja sen sanon että yksikään lohikäärme ei ole ennen satuttanut kuin Über Dragon Bajula.
NoLifeKing
NoLifeKing
Vasta-alkaja
Vasta-alkaja

Viestejä / Messages : 6
Liittynyt / Join Date : 15.09.2014
Ikä / Age : 27
Paikkakunta / Location : Jyväskylä

Takaisin alkuun Siirry alas

Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula Empty Vs: Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula

Viesti kirjoittaja ELTP lähetetty 24.09.14 15:19

Lohikäärmeet ovat kivoja, etenkin jos alun Cocco Lupia -tehostus kestää ja Bajula tulee kentälle jo viidennellä vuorolla... OCG:ssa Bajulan kaverina oli kiva käyttää vielä Chitta Pelorua, joka sai vastustajan nielemään epätoivosta. Bajulan tultua rajoitetuksi (yhteen) OCG:ssa on sen ympärille rakennettujen pakkojen määrä tippunut huomattavasti.

_________________
The world changes, I change - My passion for Duel Masters persists.
ELTP
ELTP
Ulottovuuksien Yliolento
Ulottovuuksien Yliolento

Viestejä / Messages : 1482
Palautepisteet / Feedback Points : 25/25
Liittynyt / Join Date : 17.08.2014
Paikkakunta / Location : Espoo

http://www.dmfinland.org

Takaisin alkuun Siirry alas

Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula Empty Vs: Vastakkainasettelua - Abzo Dolba vs. Bajula

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa