Duel Masters Finland
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Duel Mastersin viralliset kotisivut
TAKARA TOMY
Viimeisimmät aiheet
» Megameet heinäkuussa
kirjoittaja Xboom3000 14.04.24 17:01

» Myynnissä DM-tuotteita
kirjoittaja Latepate64 16.07.23 23:30

» Netti-/Webcam pelejä?
kirjoittaja korneri 16.04.23 16:02

» DMF:n tiedotukset
kirjoittaja Xboom3000 20.12.22 15:55

» Iso pino kortteja MYYTY
kirjoittaja Elfie 14.12.21 18:43

» Loput Kortit myyntiin
kirjoittaja Ledhammer 28.11.21 18:49

Tapahtumat
Mökkitapahtuma

Seuraava mökkitapahtuma järjestetään mahdollisuuksien mukaan koronavirustilanne huomioon ottaen vuoden 2020 syksyllä. Jos kiinnostuit, liity DMF:n whatsapp-ryhmäkeskusteluun osoitteessa www.duelmasters.fi/wap


Kuukauden aktiivisimmat kirjoittajat
Xboom3000
Top 12 TCG sets I_vote_lcapTop 12 TCG sets I_voting_barTop 12 TCG sets I_vote_rcap 


Top 12 TCG sets

+3
Zach Hartigan
Tazio95
Latepate64
7 posters

Siirry alas

Top 12 TCG sets Empty Top 12 TCG sets

Viesti kirjoittaja Latepate64 18.03.18 12:17

Eli tosiaan sain ajatuksen rankata kaikki TCG:n 12 settiä paremmuusjärjestykseen perustuen henkilökohtaisiin näkemyksiin ja kokemuksiin settien korttien pelattavuuksista ja vaikutuksista metagameen. Listan tarkoituksena ei ole esittää absoluuttista totuutta siitä, mikä setti on mitäkin settiä parempi, koska on niin monia eri tapoja verrata eri settien välistä paremmuutta ja painoarvot riippuvat aina tarkastelijasta. Mutta ilman sen kummempia höpinöitä, let's get started:


  • Sija 12. DM-05: Survivors of the Megapocalypse
    Valinta häntäpaikasta oli melko tiukka kahden setin kesken, mutta päädyin lopulta asettamaan DM-05:n sijalle 12. Setti toi mukanaan Survivorit jotka ovat ihan kelpo kortteja niille omistetuissa pakoissa, mutta niiden ulkopuolella niitä ei juurikaan näy ja kyseiset pakat jäävät usein Wave Striker -pakkojen jalkoihin. Setin tärkein kortti on ehdottomasti Aqua Surfer, joka on vakiokortti suurimmassa osassa vettä sisältävistä pakoista. Muutoin setistä ei löydy juurikaan tasokkaita kortteja, minkä takia DM-05 on mielestäni heikoin TCG-setti.
    Top 12 TCG sets Aquasu10


  • Sija 11. DM-07: Thundercharge of Ultra Destruction
    Setti on tunnettu heikoista foileistaan eikä siinä ole juurikaan mainittavan hyviä kortteja. Suurimpina poikkeuksina esiin nousevat Apocalypse Vise, Kooc Pollon, Propeller Mutant sekä Cryptic Totem joita esiintyykin enemmän pelikäytössä. Näiden pelikelpoisten korttien vähyyden vuoksi DM-07 asettuu toiseksi matalimmalle sijalle.
    Top 12 TCG sets Apocal10


  • Sija 10. DM-09: Fatal Brood of Infinite Ruin
    Setissä on hyvissä määrin kohtalaisen pelattavia kortteja, joita näkee pelattavan melko tasapainoisesti eri pakoissa. Mitään poikkeuksellisen hyviä kortteja ei setissä juurikaan ole, mutta kortit kuten Petrova, Kelp Candle, Slash Charger, Balesk Baj ja (Steam Rumbler Kain *Kappa*) Mana Bonanza ovat paremmasta päästä.
    Top 12 TCG sets Petrov10


  • Sija 9. DM-03: Rampage of the Super Warriors
    Setin teemana on yksivärisiin pakkoihin keskittyvät kortit jotka itsessään eivät ole mainittavan hyviä. Niistä huolimatta setissä on monia vahvoja kortteja kuten Emeral, Searing Wave, Mana Nexus, Snake Attack, Volcanic Arrows sekä Sniper Mosquito, joista kolme viimeistä ovat tavanomaisia näkyjä rush-pakoissa.
    Top 12 TCG sets Emeral10


  • Sija 8. DM-12: Thrash of the Hybrid Megacreatures
    TCG:n viimeinen setti toi mukanaan kymmenen moniväristä evoluutio-olentoa joiden ympärille pystyy rakentamaan vahvoja pakkoja. Muina merkittävinä poimintoina setistä löytyy Pharzi, the Oracle, Cosmic Darts, Cloned Nightmare sekä Uncanny Turnip. Setistä on vaikea löytää erityisen huonoja kortteja.
    Top 12 TCG sets Hydroo10


  • Sija 7. DM-04: Shadowclash of Blinding Night
    Darkness- ja Light-sivilisaatioiden vastakkainasetteluun keskittyvä setti sisältää vahvoja kortteja kyseisistä sivilisaatioista, kuten ikonisen Alcadeiaksen sekä Ballomin. Mist Rias (rajoitettu kahteen korttiin yhdistyksen turnauksissa), Kolon, the Oracle ja Locomotiver ovat erittäin vahvoja kortteja. Setin teemasta johtuen muiden sivilisaatioiden kortit ovat melko heikkoja, mutta poikkeuksiakin löytyy kuten Marinomancer, Hydro Hurricane, Torcon sekä Kamikaze, Chainsaw Warrior.
    Top 12 TCG sets Mistri10


  • Sija 6. DM-11: Blast-O-Splosion of Gigantic Rage
    Setti toi mukanaan Wave Striker -olennot, joihin keskittyvät pakat ovat kärkikastia TCG:ssä. Lisäksi ilmestyivät moniväriset taiat kuten Miraculous Plague, Miraculous Rebirth, Hide and Seek sekä Reap and Sow, jotka ovat erittäin vahvoja pelikäytössä. Muita merkittäviä kortteja ovat Warlord Ailzonius, Diamondia, Belix, Yuliana, Morbid Medicine, Roulette of Ruin sekä Hearty Cap'n Polligon.
    Top 12 TCG sets Miracu10


  • Sija 5. DM-08: Epic Dragons of Hyperchaos
    Nimensä mukaisesti Dragoneihin keskittyvä setti toi mukanaan suurimman osan TCG:n merkittävistä Dragoneista, kuten Überdragon Bajulan, Abzo Dolban, Bailas Galen, Jagalzorin sekä matalahintaisia mutta vahvoja baitteja. Setti sisältää myös monien mielestä parhaan/yhden parhaista taioista, Cranium Clampin (rajoitettu yhteen yhdistyksen turnauksissa). Setissä on myös paljon muitakin hyviä kortteja kuten Megaria, Nariel, Sol Galla, Volcano Charger sekä Quixotic Hero Swine Snout.
    Top 12 TCG sets Craniu10


  • Sija 4. DM-06: Stomp-A-Trons of Invincible Wrath
    Mielestäni DM-06 on kolmesta 120 kortin setistä se heikoin, mutta pääsee kuitenkin sijalle 4 kaikkien TCG-settien kesken. Setissä on erittäin vahvoja kortteja kuten Craze Valkyrie, Daidalos, Bolmeteus Steel Dragon, Energy Stream, Thrash Crawler, Bazagazeal Dragon, Comet Missile, Pyrofighter Magnus sekä Rikabu's Screwdriver. Setissä on paljon keskivertoja ja sitä heikompia kortteja, mutta jo edellä mainitut kortit mielestäni nostavat DM-06:n neljän parhaan setin joukkoon.
    Top 12 TCG sets Bolmet10


  • Sija 3. DM-02: Evo-Crushinators of Doom
    Pronssisijan ottaa evoluutio-olennot esitellyt toinen setti. DM-02 toi mukanaan muun muassa mainion Crystal Paladinin, Armored Blaster Valdiosin, Crystal Lancerin, Chaos Wormin sekä Barkwhipin. Myös paljon pahoinvointia ja suolaa aiheuttanut Corile (rajoitettu yhteen yhdistyksen turnauksissa) on kotoisin tästä setistä. Muutoin setti on pullollaan perusvahvoja kortteja kuten Diamond Cutter, Magris, Phal Eega, Critical Blade, Marrow Ooze, Bolzard Dragon, Burst Shot, Rumble Gate, Essence Elf ja Rumbling Terahorn. Pidän tätä parhaana 60 kortin settinä edellä mainituin perustein lisäksi ottaen huomioon, että setin kortit ovat enimmäkseen säilyttäneet pelattavuutensa pelin vanhetessa.
    Top 12 TCG sets Corile10


  • Sija 2. DM-01: Base Set
    Hopeasijalle pääsee kaiken aloittanut ensimmäinen setti. Vaikkakin Base Setissä on paljon sekä vanilla-olentoja että hyödyttömiä kortteja ja setin tarjonta on ollut taatusti suurinta koko TCG:n aikana, TCG olisi aivan erilaista ilman Base Setin olemassaoloa. Kortit kuten Holy Awe, Aqua Hulcus, Spiral Gate, Bloody Squito, Terror Pit, Deadly Fighter Braid Claw, Rothus, Tornado Flame, Bronze-Arm Tribe, Natural Snare sekä Poisonous Mushroom ovat olleet TCG:n peruspilareita sen koko elinaikana ja näkevät vieläkin pelikäyttöä melkein missä tahansa pakassa. Vaikka 120 kortin sekaan mahtuu paljon tauhkaa, on edellä mainittujen korttien vaikutus TCG:ssä niin suuri että pidän DM-01:ta TCG:n toiseksi parhaimpana settinä.
    Top 12 TCG sets Holyaw10


  • Sija 1. DM-10: Shockwaves of the Shattered Rainbow
    Kultapallille itsensä kiilaa äärettömän vahvoja kortteja sisältävä setti. Itse asiassa setti sisältää varmastikin TCG:n parhaimman, pelätyimmän, vihatuimman ja eniten keskustelua herättäneen kortin. Se on ainoa kortti, joka päätyi aikanaan Wizards of the Coast:in tarkkailulistalle sen voimakkuudesta johtuen. Korttia ei kuitenkaan ehditty koskaan virallisesti bännätä TCG:n päättymisen seurauksena, mutta OCG:ssä ja yhdistyksen turnauksissa se on kielletty kokonaan. Kyseessä on Bombazar, Dragon of Destiny ja se on kotoisin setistä DM-10: Shockwaves of the Shattered Rainbow.

    DM-10 on 120 kortin setti joka toi mukanaan erittäin vahvat moniväriset olennot, kuten jo mainittu Bombazar, Bluum Erkis, Techno Totem, Aqua Skydiver, Tajimal, Melnia, the Aqua Shadow, Gonta, Lukia Lex sekä Skysword. Yksiväristenkin korttien joukkoon kuuluu erittäin kovia tapauksia, kuten Elixia, Bryzenaga, Gajirabute, Ikaz, Pala Olesis, Tulk, Transmogrify, Pierr, Upheaval sekä Smash Warrior Stagrandu. Erikoismainintana Soulswap on yksi parhaimmista TCG:n taioista ja onkin yhdistyksen tarkkailulistalla. Kaiken kaikkiaan DM-10 on mielestäni ilmiselvästi paras TCG-setti, ottaen huomioon sen 120 kortin koon ja kuinka siinä on silti niin suhteellisen paljon mahtavia kortteja joita esiintyy pakassa kuin pakassa. Jos aikakone olisi keksitty, suuntaisin sillä vajaan kaksitoista vuotta ajassa taaksepäin ja ostaisin DM-10 boostereita koko omaisuudellani, no Kappa.
    Top 12 TCG sets Bombaz10


Laittakaa ihmeessä myös omia näkemyksiänne tänne Decided
Latepate64
Latepate64
Kehittynyt
Kehittynyt

Viestejä / Messages : 50
Palautepisteet / Feedback Points : 8/8
Liittynyt / Join Date : 18.11.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Top 12 TCG sets Empty Vs: Top 12 TCG sets

Viesti kirjoittaja Tazio95 18.03.18 19:14

Tässä näkemykseni settien paremmuusjärjestyksestä.

Sija 12. DM-07: Thundercharge of Ultra Destruction

Kuten tiedetään, tämä setti sisältää lähinnä muutaman hyvän loitsun. Hyvien korttien vähyys oikeuttaa jumbosijan.

Sija 11. DM-05: Survivors of the Megapocalypse

DM-05:ssa merkittävät kortit ovat lähinnä Aqua Surfer ja Twincannon Skyterror. Survivorit ovat toki hyviä, mutta survivoreita käytetään lähinnä survivorpakoissa. Muuten sarjan kortit eivät ole kauhean hyviä. Nämä ansiot oikeuttavat 11:teen sijaan.

Sija 10. DM-03: Rampage of the Super Warriors

Tässäkään setissä ei ole kauhean hyviä Super rareja tai Very rareja. Ainoa mainitsimisen arvoinen on mielestäni Earthstomp Giant. Kuitenkin DM-03:ssa on hyviä käyttökortteja, jotka oikeuttavat 10:teen sijaan.

Sija 9. DM-09: Fatal Brood of Infinite Ruin

DM-09:sta tulee mieleen lähinnä petrova. ->9. sija.

Sija 8. DM-04: Shadowclash of Blinding Night

Sisältää hyviä käyttökortteja, kuten Marinocancer ja Locomotiver. Lisäksi DM-04:sta löytyy mahtava Mist Rias.

Sija 7. DM-12: Thrash of the Hybrid Megacreatures

Moni kiiltävä on hyvä, mistä plussaa. Toisaalta ei-kiiltävien joukosta ei löydy kovin montaa vahvaa korttia. -> 7. sija.

Sija 6. DM-06: Stomp-A-Trons of Invincible Wrath

DM-06:ssa on hyviä Super Rareja ja myös täätä löytyy moni vahva rare. Käyttökorttejakin löytyy, kuten Pyrofighter Magnus.

Sija 5. DM-08: Epic Dragons of Hyperchaos

Hyvä setti. Paljon voimakkaita kortteja, kuten Clamp ja Bajula.

Sija 4. DM-11: Blast-O-Splosion of Gigantic Rage

Hyvin moni kortti tästä setistä ovat wave strikereita, mistä annetaan miinusta. DM-11:n kiiltävät ovat hyvin voimakkaita ja vahvoja, mikä oikeuttaa viidenteen sijaan.

Sija 3. DM-01: Base Set

Paljon hyviä käyttökortteja, miinuksena paljon turhia kortteja. Kuitenkin ansiot riittävät kolmanteen sijaan.

Sija 2. DM-02: Evo-Crushinators of Doom

DM-02:sta tulee luultavasti kaikille ensimmäisenä mieleen Corile, mikä oikeuttaakin DM-02:n kakkossijalle.

Sija 1. DM-10: Shockwaves of the Shattered Rainbow

Hyvin vähän huonoja kortteja. Lähes kaikille korteille on jotain järkevää käyttöä (ei Bombazar). Mielestäni DM-10 erottuu selvästi muista seteistä ja on ylivoimaisesti paras.
Tazio95
Tazio95
Viheliäinen Sadanpäämies
Viheliäinen Sadanpäämies

Viestejä / Messages : 113
Palautepisteet / Feedback Points : 3/3
Liittynyt / Join Date : 07.09.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Top 12 TCG sets Empty Vs: Top 12 TCG sets

Viesti kirjoittaja Zach Hartigan 18.03.18 20:44

Loistava ketjunavaus! Siitä propsit Latelle Manchesterin suuntaan. Hyviä perusteluita itsekullakin ja useimmista olen samaa mieltä. Muistaakseni tästä aiheesta on puhuttu pariinkin otteeseen WA-ryhmässä ja kyllä top & bottom on selkeät.

Puolustan DM-05 settiä sen verran, että se tarjoaa luovuutta. Aina ei pidä tähdätä samoihin kangistuneihin kaavoihin vaan koittaa löytää jotain toimivaa laatikon ulkopuolelta. Sen ei tarvitse ylettää tier-1 tasolle tietenkään, mutta onko mukavaa katsella samaa polme RUB:ia eri varianteilla pelistä toiseen?
Ottakaas tarkempaan syyniin vaikkapa Avalance Giant, General Damudo, Obsidian Scarab, Snork La, Slime Veil, Eruption, Bloodwing. Näille saa tehtyä oikein tyylikkäitä pakkoja Cool
Zach Hartigan
Zach Hartigan
Kaaoksen Kasvatti
Kaaoksen Kasvatti

Viestejä / Messages : 1172
Palautepisteet / Feedback Points : 45/45
Liittynyt / Join Date : 06.09.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Top 12 TCG sets Empty Vs: Top 12 TCG sets

Viesti kirjoittaja Ylläpitäjä 20.03.18 13:52

Yleinen järjestys on selkeä, jos lähdetään hakemaan voimakkaimpia kortteja. Toki järjestys vaihtelee sen mukaan mitä haluaa painottaa. Esimerkiksi se kuinka paljon ns täytekortit, yleisesti käyttökelpoiset tai ihan vain voimakkaat kortit vaikuttavat sijoitukseen. Suunnilleen näin kuitenkin järjestäisin:

DM-10
DM-11
DM-12
DM-02
---
DM-01
DM-09
DM-08
DM-04
---
DM-06
DM-05
DM-07
DM-03

Laitan yleiseksi perusteluksi että ylimmässä kolmanneksessa on paljon käyttökelpoisia korteja sekä vähän täytekortteja. Toisessa kolmanneksessa on myös paljon käyttökelpoisia korteja sekä varsin vähän täytekortteja. Alin kolmannes on täynnä täytekortteja eikä voimakkaita kortteja juuri ole. Järjestys on pitkälti siis käyttökelpoisten korttien määräämä.
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Ulottovuuksien Yliolento
Ulottovuuksien Yliolento

Viestejä / Messages : 1483
Palautepisteet / Feedback Points : 25/25
Liittynyt / Join Date : 17.08.2014

http://www.duelmasters.org

Takaisin alkuun Siirry alas

Top 12 TCG sets Empty Vs: Top 12 TCG sets

Viesti kirjoittaja Perajorma 20.03.18 17:06

Vähän omaa näkemystä (huonoimpien) settien arvon näkökulmasta:

Olen aina mieltänyt DM-03 setin kaikista huonoimmaksi. Toki siellä on ne pari pelattavaa korttia, mutta muutoin setin tarkoituksena tuntuu olevan oman pelin sabotoiminen joko itsetuhoisilla kyvyillä tai muutoin hinta-laatusuhteeltaan surkeilla korteilla.
Setin huonoa mainetta korostanee vielä se, että setti on kolmas. Toisin sanoen kyseisen setin kortteja on liikenteessä _paljon_. Koska korteilla ei ole peli- eikä keräilyarvoa, tämä setti on dm-01 ja dm-02 starter/theme deckien jälkeen pahinta bulkkiroskaa.

DM-07 pitäisin nykymittapuulla toisiksi huonoimpana. Setin korteissa on sentäs jotain järkeä verrattuna DM-03, mutta pelillisesti merkittävät kortit puuttuu. Keräilyarvoakin korteilla on muutama sentti enemmän kuin DM-03 korteilla. Boostereiden avaamisessa en näe järkeä, sillä tällä setillä "ei voi voittaa". Headlong Giant ja Apocalypse Vise lienee ainoat setin korteista, jotka voi realistisesti odottaa menevän kaupaksi boosteria kalliimmalla.

DM-05 saattaa pelillisesti olla kolmanneksi huonoin, mutta haluaisin silti hieman puolustella tätä settiä. 12-14 vuotta taaksepäin tämä setti oli se THE setti. Vaikka setin super raret ovatkin pelillisesti heikohkoja, niin ne ovat (ja etenkin olivat) keräilyarvoltaan merkittäviä. Esimerkiksi Billion oli ehdottomasti coolein ja kovin kortti kaikista, ja vain parhaimmilta löytyi se. Tässä on varmasti ollut alueellisia eroavaisuuksia, mutta omilla kotikulmilla kyseisen setin boosterit olivat jatkuvasti sold out ja vaikeasti saatavia muihin setteihin verrattuna, mikä nosti ainakin omissa piireissä kyseisten korttien arvostusta. Nykyisillä globaaleilla markkinoilla näitä kortteja toki on saatavilla kokoajan, mutta setin keräilyarvosta kertonee paljon se, että kaikki super raret (Avalance ehkä kysymysmerkki?) ovat arvoltaan helposti(?) 10-20e/kpl. Toisin kuin muiden settien keskiverrot pelillisesti heikot super raret taitavat hillua siellä 2-10e/kpl luokassa. Saatan toki olla hieman väärässä; en nykyisiä markkinoita ole kovin tarkasti seurannut.
Perajorma
Perajorma
Valontuoja
Valontuoja

Viestejä / Messages : 85
Palautepisteet / Feedback Points : 7/7
Liittynyt / Join Date : 07.09.2014

http://www.94.fi

Takaisin alkuun Siirry alas

Top 12 TCG sets Empty Vs: Top 12 TCG sets

Viesti kirjoittaja Tazio95 20.03.18 20:42

Itsekin olen samaa mieltä, että DM-03:ssa ei ole juurikaan hyviä kortteja. Sanoisin, että DM-03 on tylsin setti näistä 12:sta setistä. Myöskin setti DM-07 on todella tylsä keräilyarvon sekä pelattavuuden puolesta. Lisäisin kuitenkin, että Cryptic Totem on yksi halutuimpia kortteja DM-07:sta.

Jos settien paremmuus mitataan tarinoiden perusteella, niin DM-05 olisi ylivoimaisesti ykkösenä. DM-11 olisi hyvänä kakkosena sen harvinaisuuden takia. Aikoinaan itselläkin oli suuria vaikeuksia saada edes yksi common kortti DM-05:sta. DM-05:n supereiden ihailuun ja kummasteluun oli aikoinaan käytetty hyvin paljon aikaa. Silloinkaan porukka ei ole nähnyt kyseisiä kortteja livenä, kortit katsottiin wikin kautta kuolaten mahtavalle Billionille.

Nykyään settiä DM-05 on varsin helppo saada, kun on enemmän rahaa käytössä kuin lapsena ja osataan käyttää netin myyntipalstoja eikä tarvita vanhempien lupaa. Valitettavasti DM-11:n kortteja on edelleen todella vaikea saada, DM-11:n raren tai holon löytäminen jostain kirpputorilta olisi saavutus.
Tazio95
Tazio95
Viheliäinen Sadanpäämies
Viheliäinen Sadanpäämies

Viestejä / Messages : 113
Palautepisteet / Feedback Points : 3/3
Liittynyt / Join Date : 07.09.2014

Takaisin alkuun Siirry alas

Top 12 TCG sets Empty Vs: Top 12 TCG sets

Viesti kirjoittaja Ylläpitäjä 22.03.18 14:17

Hyviä kommentteja. DM-05:sta löytyy arvokortteja, koska vieläkin moni ihastelee setin supereiden massiivisuutta. Nämä superit ovat selvästi tehty voimaa ihannoivia (ja usein nuoria) pelaajia miellyttämään. DM-05:n superien hintaa ylläpitää myös korttien vähäinen kierrossa oleminen. Kuten @Tazio95 tuossa mainitsikin, ihan peruskommoniakin voi joutua metsästämään pitkään. Aqua Surfer on epätavallinen, ja sen arvo on helposti 5€.

Niin ja @Perajorma olet varmasti varsin lähellä totuutta noissa hinta-arvioissasi. Paljon ei ole sillä rintamalla tapahtunut.

DM-07 tuo yllättävän hyvää maustetta buusterikoontaan aka Booster Draftiin, sillä osa sen rareista on todella pelattavia. DM-03:sta nyt ei ole paljoa sanottavaa täällä jo mainitun lisäksi, ja sen lisäksi se auttamatta on listan hännillä jokaisen arvoa tai pelattavuutta tarkastelevalla listalla
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Ulottovuuksien Yliolento
Ulottovuuksien Yliolento

Viestejä / Messages : 1483
Palautepisteet / Feedback Points : 25/25
Liittynyt / Join Date : 17.08.2014

http://www.duelmasters.org

Takaisin alkuun Siirry alas

Top 12 TCG sets Empty Vs: Top 12 TCG sets

Viesti kirjoittaja Ylläpitäjä 23.03.18 12:08

Kaikille taktinen pelaaminen voittaakseen ei ole kaikki kaikessa, vaan jotkut pitävät isosta ja mahtavasta. Tämä ja se fakta että DM-05 on harvinaisuus, pitää hinnat ylhäällä.

Angler Cluster kaatui silloinkin Critical Bladella, mutta olihan se kieltämättä isompi kynnys ylitettäväksi kuin nykyään.
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Ulottovuuksien Yliolento
Ulottovuuksien Yliolento

Viestejä / Messages : 1483
Palautepisteet / Feedback Points : 25/25
Liittynyt / Join Date : 17.08.2014

http://www.duelmasters.org

Takaisin alkuun Siirry alas

Top 12 TCG sets Empty Vs: Top 12 TCG sets

Viesti kirjoittaja Envy 27.03.18 18:05

Omat top 12 settini eivät perustu pelkästään settien voimaan, vaan myös nostalgiaan sekä siihen, kuinka paljon tietyistä korteista tykkään.

Suosikkini lienee DM-04, sillä siitä koko Duel Masters -pakkojen rakennus minulla alkoi (vaikkakin keräilyn aloitin jo DM-01:sta). Ensimmäinen pakkani oli Ballom mono dark control, ja täten myös monta suosikkikorttia on tuosta setistä, kuten Mongrel Man ja useat Demon Commandit.

DM-05 on seuraavalla sijalla, sillä se on keräilyn kannalta minulle nostalgisin setti, ja sieltä löytyy myös huikea Survivor mekaniikka sekä useita kivoja kortteja kuten King Mazelan, Nocturnal Giant (josta olin pienenä todella innoissani voimansa takia) ja Billion-Degree Dragon.

DM-06 on kolmannella sijalla, koska siinä on aivan huikeat super raret ja paljon käyttökortteja kuten Charmilia, sekä jatkoa Survivoreille. Bolmeteus Steel Dragon saa minulta myös paljon rakkautta, ja oli joskus suosikkikorttinikin sekä jopa nimimerkki tietyissä online-peleissä.

DM-03 on neljäs (monelle varmaan yllätys), sillä pidän isosta osasta sen korteista, vaikka ne ovatkin vähän erikoisia mekaniikoiltaan. King Neptas on setin ehdoton tähti, ja top suosikki korttejani ylipäätään.

Seuraavalla sijalla lienee DM-10 uskomattomien very rarejensa ja super rarejensa ansiosta. Deklowaz, Bluum, Techno, Bombazar yms. ovat huikeita kortteja, ja settiä on kiva availla niitä odotellessa. Lisäksi setissä on paljon mahtavia uncommoneita, kuten Wind Axe, Skysword, Dolmarks jne.

DM-02 saa kuudennen sijan sekä nostalgisuutensa että pelattavien korttien ansiosta. Setti tarjoaa erittäin monipuolisesti hyviä kortteja kaikilla rarityilla, joihin kuuluu muun muassa Rumbling Terahorn, Fighter Dual Fang, Crystal Lancer ja tietysti kaikkien suosikki Corile. Setin arvoa nostaa se, että siellä on yksi all-time suosikeistani Horrid Worm!

DM-01 pääsee seitsemännelle sijalle, sillä se on koko Duel Mastersin kulmakivi ja sisältää monia metaisia, voimakkaita kortteja, kuten Aqua Hulcus, Holy Awe ja Terror Pit. Duel Masters ei olisi sama ilman tätä settiä. Ansaitsisi korkeammankin arvosanan, mutta olen avannut tätä settiä niin usein Muksumassin kautta että siihen on hiukan mennyt maku.

Kahdeksannelle sijalle pamahtaa DM-11 kauniilla monivärispelleillään. Etenkin Slash&Burnilla on erityinen paikka sydämessäni, sillä olen monesti saanut hienoja 3-5 kilven tuhocomboja aikaan sillä ja Deklowazilla. Lisäksi setistä löytyy myös mukavia yllättäjiä kuten Belix ja Spinning Terror.

Yhdeksännellä sijalla on DM-08, josta löytyy huima määrä metakortteja, mukaan lukien Bajula ja hyvinkin vihattu/rakastettu Cranium Clamp. Dragonit ovat silmissäni vähän kuluneita, kun olen joutunut niin monta vuotta niitä vastaan pelaamaan kaveriporukassani, ja siksi setti on vähän alempana listalla. (kyllä niitä siis itsekin pelaan, mutta en vaan koe yhtä hauskaksi setiksi)

DM-09 on listalla seuraavana, lähinnä hauskojen korttien kuten Balesk Baj:n ja Stallobin sekä Zombie Carnivalin takia. Toki setistä löytyy myös huikea rotupakkojen ydin Petrova, joka on aina yhtä hype avata boosterista.

Toisiksi viimeiselle sijalle asetan DM-12. Vaikka pelaankin montaa evoluutiopakkaa tämän setin korteilla, on hieman ärsyttävää, että hirveä kasa korteista on evoluutioita ja wave strikereita, jotka eivät anna mahdollisuuksia kovinkaan monipuoliseen pakanrakennukseen. Lisäksi kortit setistä ovat melko kalliita, koska kyseessä on uusin setti.

Viimeiselle sijalle, yllätys yllätys, asettuu DM-07. Setin super raret ja very raret ovat hyvinkin underwhelming (Skycrusher No ) ja ellet vahingossa luule Bexia Belixiksi, ovat myös pelattavat peruskortit aika vähissä. Pelastavana armona löytyy setistä toki Apocalypse Vise ja Cryptic Totem yms. mutta ne eivät yksin riitä saamaan tälle varsin tylsälle setille parempaa sijoitusta.
Envy
Envy
Perehtynyt
Perehtynyt

Viestejä / Messages : 32
Liittynyt / Join Date : 11.05.2015
Ikä / Age : 29
Paikkakunta / Location : Jyväskylä

Takaisin alkuun Siirry alas

Top 12 TCG sets Empty Vs: Top 12 TCG sets

Viesti kirjoittaja Sademasokisti 27.03.18 19:13

Vaikka tää onkin ihan loistava aihe, mulla on ollut ongelmana tässä topicissa sopivan ajan löytyminen kirjoittamiselle ja tuntuu muutenkin vaikealta asettaa jotenkin paremmussjärjestykseen.

Mutta nyt kun Envy toi tuon nostalgia-arvon ja henkilökohtaiset preferenssit esille, niin mäkin taioin jostain aikaa kirjottaa tähän.

Helpoimmalta tuntuu listata setit joista pidän vähiten, ja niihin kuuluu dm-2, dm-3, dm-7 ja dm-9 jaetulla viimeisellä sijalla. Kaikki muut meneekin sitten järjestyksessä
1. Dm-5 eli survivorit, koska ne superraret on vaan niiiiin kauniita ja pidän kaikista muistakin sen setin korteista.
2. Dm-6, koska sieltä löytyy innocent, bolmeteus, cocco lupia ja list goes on
3. Dm-10, koska en ikinä unohda sitä kun vedin bluumin buusterista (ja king oquanoksen)
4. Dm-4 ai vitsit että rakastan narielia, gregoriaa ja alcadeiasta
5. Dm-8 nä lohikset on niin päheitä ja kiiltäviä + death puppetit kai tässä setissä turborusheineen
6. Dm-1 ekana tulee mieleen illusionary merfolk
7. Dm-11
8. Dm-12
Sademasokisti
Sademasokisti
Taivaankannen Elementaali
Taivaankannen Elementaali

Viestejä / Messages : 163
Palautepisteet / Feedback Points : 3/3
Liittynyt / Join Date : 05.03.2015
Paikkakunta / Location : Tampere

Takaisin alkuun Siirry alas

Top 12 TCG sets Empty Vs: Top 12 TCG sets

Viesti kirjoittaja Ylläpitäjä 27.03.18 19:17

Oih! Hyvää perusteltua vähän kieltämättä raikkaampaa näkemystä noista settien järjestyksistä @Envy ja @Sademasokisti

Kolmossettikin saa rakkautta Neptaksen vetämänä. Vitossetin Uljaita mahtiolentoja unohtamatta.

Täysin epäonnistunutta settiä ei mielestäni DM:stä löydy, vaikka DM-03 ja DM-07 paljon turhuuksia sisältääkin. Vähintään korttien kuvitukset tuovat iloa, vaikka kortit eivät juuri peliä näkisi.
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Ulottovuuksien Yliolento
Ulottovuuksien Yliolento

Viestejä / Messages : 1483
Palautepisteet / Feedback Points : 25/25
Liittynyt / Join Date : 17.08.2014

http://www.duelmasters.org

Takaisin alkuun Siirry alas

Top 12 TCG sets Empty Vs: Top 12 TCG sets

Viesti kirjoittaja Sademasokisti 29.03.18 8:55

Ehdottomasti komppaan tuota ELTP:n kommenttia, että ei mikään setti ole turha ja kaikki huonommatkin kortit ovat tietty osa tätä peliä. En osaa kyllä nimetä korttia joka olisi oikeasti ruma mielestäni, sillä Duel Mastersin artwork-tyyli voittaa muutenkin niin monen muun korttipelin artworkit. Itse en esimerkiksi pidä MTG:n realistisemmista kuvista vieläkään turhan paljoa.

Itsellä vaikuttaa ehkä jollain tavalla myös omat kokemukset boosterien availusta tuohon järjestykseen. Esimerkiksi kakkosta on tullut avattua todella paljon, eikä ole koskaan sisältänyt hirveän mielenkiintoisia kortteja nuo minun buusterini What a Face
Sademasokisti
Sademasokisti
Taivaankannen Elementaali
Taivaankannen Elementaali

Viestejä / Messages : 163
Palautepisteet / Feedback Points : 3/3
Liittynyt / Join Date : 05.03.2015
Paikkakunta / Location : Tampere

Takaisin alkuun Siirry alas

Top 12 TCG sets Empty Vs: Top 12 TCG sets

Viesti kirjoittaja Ylläpitäjä 29.03.18 16:11

Jos vetäisisin tuon listauksen nyt täysin tunnepohjalta, näyttäisi se seuraavanlaiselta (vahvasti oman kokemuksen ja fiilisten värittämää):

DM-10
DM-09
DM-12
DM-11
---
DM-08
DM-02
DM-05
DM-04
---
DM-06
DM-07
DM-01
DM-03

Mitä tuosta listasta voi sanoa: Lähdin myöhään peliin mukaan, minkä vuoksi uusimmat setit ovat sydäntäni lähempänä. DM-01 kuvitukset ja kyvyt eivät kovasti miellyttäneet, mutta toisaalta DM-02 iski varsin lujaa kun sain halvalla laatikollisen buustereita käsiini. DM-07, DM-06 ja DM-03 eivät juuri houkuttaneet minua ostamaan buustereita. Järjestys ei ole missään nimessä kiinteä.

Jos oikeasti haluaisi määrittää setin, josta buusterin saaliin odotusarvo olisi suurin, niin hintalistan ja harvinaisuuksien saamistodennäköisyyksillähän avullahan se luonnistuisi. Toki hinnatkin ovat jossain määrin mielipidekysymys, mutta hintalista antaa edes suhteellista näkymää settienkin välillä.
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Ulottovuuksien Yliolento
Ulottovuuksien Yliolento

Viestejä / Messages : 1483
Palautepisteet / Feedback Points : 25/25
Liittynyt / Join Date : 17.08.2014

http://www.duelmasters.org

Takaisin alkuun Siirry alas

Top 12 TCG sets Empty Vs: Top 12 TCG sets

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa